Tuesday 12 May 2015

Piha- aitaus

Jennylle piha- aitaus!
 
Kävimme perjantaina ostamassa piha- aitaan tarvikkeet. Siihen tarvitsi puupölkkyjä, verkkoa ja kiinnitysosia. Saimme kasattua aitauksen melko nopeasti. Puupölkkyjä on noin kahden metrin välein. Verkko on 25 metriä pitkä. Aitaus on niin, että suoraan ovesta voi päästää Jennyn ulos, eli aitaus alkaa heti talon kulmasta. Aitaus helpottaa aamulenkkejä, sillä Jennyn voi vaan päästää ovesta ulos ja itse voi katsoa ikkunasta Jennyn touhuja syöden vaikka aamupalaa. Vahdimme kuitenkin Jennyä aina aitauksessa, ettei mitään tapahdu. Verkko on 60 senttimetriä korkea, eli siitä pääsee ihminen hyvin ylitse ilman mitään porttia. 
Kun päästimme Jennyn ensimmäisellä kerralla aitaukseen, oli Jenny ihan tosi tosi innoissaan. Jenny juoksi monta kertaa ympyrää ja kahdeksikkoa. Varmaan ainakin seitsemän- kahdeksan kertaa peräkkäin. : ) Jenny selvästi nautti ulkona juoksemisesta vapaana tosi paljon! Jenny "ulkoilutti" myös lyhyttä, pinkkiä hihnaa aitauksessa, sillä se veti hihnaa perässään ja juoksi sen kanssa ympäriinsä.

Aitauksessa Jenny syö ruohoa ja oksia melkein koko ajan, mutta ei sille oikein mitään voi. Jenny on joskus aitauksessa tosi virkeä ja jaksaa ravata vaikka kuinka paljon ja joskus niin väsynyt, ettei jaksa kuin haistella nurmikkoa. Leikin Jennyn kanssa aitauksessa sellaista leikkiä, että vedän hihnaa perässäni ja Jenny leikkii hihnan päällä ja kulkee perässä. Sitten heitän hihnan nurmikolle ja Jenny kiiruhtaa sen perään.

Otin ulkona Jennystä paljon kuvia ja laitoin osan niistä tähän postaukseen. Kuvat eivät ole kovin valoisia, joka johtuu siitä, etten saanut muokattua niistä valoisampia ilman, että Jennyn turkki olisi ollut ihan liian kirkas kuvissa. Laitoin lisää Jennyn ulkoilukuvia toiseen postaukseen.

No comments:

Post a Comment