maanantai 23. helmikuuta 2015

Jennyn tasakuukaudet- postaus 1

Jennyn tasakuukaudet

Ajattelin tehdä tämmöiset Jennyn tasakuukaudet- postaukset, sillä näiden avulla näkee hyvin, miten Jenny on kasvanut. Tämä on Jennyn tasakuukaudet- postaus 1. Tässä postauksessa kerron, miten Jennyn ensimmäiset kolme kuukautta on meillä kotona mennyt. Toisessa kerron enemmän Jennyn kasvamisesta näiden kuukausien aikana. En pystynyt siirtämään kuvia tähän tekstikohtaan, joten kuvat ovat postauksen alareunassa.

Neljä kuukautta
Jenny tuli meille noin neljän kuukauden ikäisenä. Jennyllä oli silloin tosi ohut häntä, joka on naurattanut meitä myöhemmin kuvia katsellessa. Jennyn korvahapsut ovat myös kasvaneet vähän tässä muutaman kuukauden sisällä.

Neljä- viisi ja puoli kuukautta
Oikeastaan koko sen ajan, milloin Jenny oli neljän- viiden ja puolen kuukauden ikäinen, oli Jennyllä paljon vatsan kanssa ongelmia. Jenny kyllä söi jouluna kuusenneulasia- ja oksia, ja osittain mahavaivoja tuli niistäkin.

Käytössämme oli silloin monia lääkkeitä. Annoimme Jennylle Axilur- matolääkettä kerran päivässä viiden päivän ajan. Silmätippoja annettiin, sillä Jennyllä ja yleensäkin perhoskoirilla vuotavat silmät aika paljon. Silmätippojen piti vähentää silmien vuotamista. Enteromicro- pasta rauhoitti Jennyn vatsaa ja siitä Jenny tykkäsi tosi paljon. Annamme Jennylle edelleenkin pastaa. Jennyllä oli myös mahavaivojensa takia Antibioottikuuri. Antibioottia piti antaa kaksi kertaa päivässä, kymmenen päivän ajan. Antibiootista Jenny ei tykännyt yhtään ja sen anto oli aika haastavaa. Jennyn maha kyllä parani lääkkeiden ja Royal Canin Canine Gastro Intestinal Wet- märkäruuan avulla huomattavasti.
Jennyltä irtosi aina välillä hampaita. Oikeastaan kaikki neljä Jennyn kulmahammasta irtosi kahden viikon sisällä, Jennyn ollessa noin viiden kuukauden ikäinen.

Kuusi kuukautta
Kuuden kuukauden ikäisenä Jennyn kanssa ryhdyttiin harjoittelemaan enemmän näyttelyjuttuja, sillä mahavaivoja ei tarvinnut enää murehtia. Jenny voi tosi hyvin ja oli pirteä.
Kun siirryimme jälleen Royal Canin- Mini Junior- kuivanappuloihin, meni Jennyn vatsa taas sekaisin. Päätimme vaihtaa ruokaa ja niin alkoi eri ruokien testailu. Joistan ruuista Jenny piti, mutta joistain ei sitten yhtään. Tällä hetkellä Jennyllä on ruokana Eukanuban kuivanappuloita, joihin on sekoitettu Hill's prescription diet- i/d Canine Gastrointestinal Health- märkäruokaa. Tämän märkäruuan pitäisi helpottaa Jennyn mahavaivoja. Ostimme eläinlääkäristä myös samaa märkäruokaa, mitä Jenny söi lääkkeiden aikaan, sillä siitä Jenny tykkäsi ihan hirveästi. Annamme sitä aina välillä Jennylle myös kuivanappuloiden kanssa.

Kuuden- seitsemän kuukauden iässä Jennyllä oli osittain myös uhmaikä, sillä mikään kynsienkatsominen, -leikkauksesta puhumattakaan, ei onnistunut. Myöskin harjaaminen oli kovin hankalaa.

Seitsemän kuukautta
Jenny on ollut kyllä oikein virkeä ja iloinen pikkupentu, kunhan mahavaivat ovat pysyneet loitolla. Jenny on oppinut, miksi ulos mennään ja osaa pyrkiä myös itse ulos raapimalla ovea. Jenny on myös syönyt nurkkia ja seiniä ihan vauhdilla kaikkien kuukausien aikana.

Seitsemän kuukauden ikäisenä Jenny on oppinut paljon kaikenlaista. Näyttelykävelyn on Jenny oppinut tosi hyvin ja erilaisia käskyjä. Myös ulkona liikkuminen oli Jennyn kanssa pienempänä paljon vaikeampaa, sillä Jenny poukkoili ihan minne tahansa. Nykyään Jenny osaa kävellä nätisti lenkillä. Myös haukkumista Jenny on oppinut koko ajan lisää. Ennen Jenny ei haukkunut ollenkaan, mutta nykyään aina välillä Jenny haukahtaa, jos joku tulee tai jos jotain erikoista tapahtuu. Jennyn kynsienleikkuu on myös helpottunut Jennyn kasvaessa.

Jenny 4 kuukautta
Jenny 5 kuukautta
Jenny 6 kuukautta

Jenny 7 kuukautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti