Sunday, 27 September 2015

Kirjan lumoissa

Esitä paremmin!

Teen nyt vähän erilaisen postauksen kuin yleensä, sillä kerron kirjasta, jonka lainasin vähän aikaa sitten kirjastosta. Kirjan nimi on "Esitä paremmin!" ja sen on kirjoittanut Hannula, P.- Alanen, E.- Kitti, C.- Korhonen, T.- Marttila, M.- Nygård, M.- Panfilova, S. ja Penttinen, L.

Kirjan takakansi kuuluu näin:
"Esitä paremmin" -kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa viedä koiransa näyttelyyn ja esittää sen siellä tuomarille paremmin. Kyse ei ole niinkään kilpailusta kuin siitä, että tilanteesta tulisi sekä esittäjälle että koiralle miellyttävä kokemus.

Kirjassa eri maiden parhaisiin kuuluvat handlerit kertovat näkemyksiään koiran esittämisestä. Eivät niinkään onnen hetkistään kehässä kuin siitä, millaista on esittää erilaisia koiria ja miten välttää yleisiä virheitä.

Nuorten esittäjien koulutukselle on omistettu oma lukunsa. Heissä on pitkälti harrastuksen tulevaisuus!

Jos avaa kirjan, voi nähdä hienoja kuvia koiraharrastuksen yhdestä haarasta - koirien harjoittamisesta näyttelyihin ja niiden siellä esittämisestä huonosti, hyvin ja loistavasti.

Mielestäni kirja on todella kiva, sillä se on aika lyhyt ja siinä on paljon kuvia erirotuisista ja -kokoisista koirista.

Kirjan mukana olen oppinut, että arviointiin voi ja kannattaakin yrittää vaikuttaa omalla esittämisellään. Koiran virheet pitää yrittää piilottaa ja tuoda esille sen parhaimmat puolet.

Kirjan mukaan koirat rakastavat vesimelonia ja banaania, joten pitää varmaan Jennynkin saada joskus maistaa. : ) Kirjassa ihmeellisintä oli mielestäni se, että koirillekin on tehty energiajuomia, jotka antavat energiaa pitkän näyttelypäivän sisällä. - Näistä en kyllä tiennyt ennen kirjan lukemista!

Halusin tehdä tämän postauksen juuri tästä kirjasta, sillä näyttelyt kiinnostavat minua ja vihdoin löysin kirjan, joka kertoo niistä. : )

No comments:

Post a Comment