maanantai 8. elokuuta 2016

FI MVA

Poseerausta näyttelypaikalla :)
Huippu viikonloppu!

Olin viime perjantaista sunnuntaihin isossa kansainvälisessä koiranäyttelyssä äidin ja Jennyn kanssa. Olimme hotellissa kaksi yötä. Hotellista näyttelypaikalle ajoi noin 10-15 minuuttia ilman ruuhkia. Tämä näyttely oli ensimmäinen, jossa Jenny oli yli kaksi vuotta, joten sillä oli mahdollisuus valioitua.

Perjantai
Lähdimme perjantaina matkaan puoli seitsemän aikaan aamulla. Papillonit arvosteli tanskalainen Marie Petersen. Papilloneja oli 18, joista 12 oli narttuja. Jenny oli ensimmäistä kertaa ilmoitettu avoimeen luokkaan. Avoimessa luokassa narttuja oli viisi. Esitin perjantaina Jennyn ja se sai ERI:n ja SA:n ja oli avoimessa luokassa toinen. Paras narttu-kehässä Jenny oli kolmas. Näyttelyyn oli tullut Tanskasta papilloneja ja nämä koirat voittivat perjantaina. Olimme kuitenkin ihan tyytyväisiä perjantain näyttelypäivään, vaikka sertiä ei vielä tullutkaan. Sää oli todella ailahteleva, välillä satoi melkein kaatamalla ja välillä paistoi aurinko. Välillä ukkonenkin taisi jyristä.

Lauantai
Pesin aamulla Jennyn ns. osapesulla. Pesin Jennyä edestä ja takaa sekä tassut, jonka jälkeen föönasin. Lähdimme näyttelypaikalle vähän ennen kello 11. Papillonien arvostelu alkoi 12.00. Tuomarina oli espanjalainen Martin Baskaran. Papilloneja oli 13, joista 8 oli narttuja. Äiti esitti lauantaina Jennyn. Avoimessa luokassa narttuja oli neljä. Jenny sai ERI:n ja SA:n ja voitti avoimen luokan nartut! Tässä vaiheessa tiesin, että Jennystä tulee valio, sillä papillon nartuista neljä oli avoimessa luokassa ja neljä valioluokassa (jossa kaikki olivat jo Suomen muotovalioita). Paras narttu-kehässä Jenny oli ykkönen ja sai sertin, Cacibin ja Suomen muotovalioruusukkeen! Seuraavana Jenny meni rotunsa parhaan valintaan ja Jennystä tuli ROP! Arvostelu oli todella hyvä, eikä siinä moitittu mistään. Olimme ihan innoissamme kehän ulkopuolellakin. Kehän jälkeen kävimme kakkukahveilla ja haimme pokaalit palkintopisteeltä. Seuraavana suuntasimme Showlinkin myymälään, joka oli näyttelypaikalla. Ostimme sieltä isot ruusukkeet valioitumisen johdosta, sillä oli ainutlaatuinen tilaisuus siihen. Otimme Jennystä kuvia näyttelypaikalla sillä välin, kun odotimme ryhmäkehien alkamista. Ryhmäkehät alkoivat noin klo 16, mutta FCI 9-ryhmän vuoro oli vasta noin viiden aikaan. Sieltä sijoitusta ei tullut, mutta tämä oli päivä, jonka muistamme aina. Sää oli melkein koko ajan aurinkoinen, eikä suuria sadekuuroja ollut.

Sunnuntai
Herätys oli kello 6.10. Pesin ja föönasin Jennyn aamulla, sillä edellinen pesukerta, jolloin Jenny oli pesty kokonaan, oli torstaina. Näyttelypaikalla kävin ilmoittamassa kehäsihteerille, että Jenny siirretään valioluokkaan, sillä olimme ilmoittaneet sen avoimeen luokkaan. Papilloneja oli ilmoittautunut 11, mutta kymmenen oli paikalla. Narttuja oli seitsemän. Tuomarina oli suomalainen Saija Juutilainen. Esitin Jennyn sunnuntaina ensimmäistä kertaa valioluokassa. Jenny sai ERI:n ja SA:n ja voitti valioluokan nartut! Paras narttu-kehässä Jenny oli ykkönen ja sai Cacibin! Sitten oli rotunsa parhaan valinta ja Jenny oli rotunsa paras, eli ROP! Hain arvostelun kehän jälkeen. Se oli todella kauniisti kirjoitettu. Jäimme odottamaan ryhmäkehiä, mutta sijoitusta ei tullut. Lähdimme kotimatkalle kello viiden jälkeen.

Oli mahtava viikonloppu ja oli kiva tavata muita papillonien omistajia ja näyttelyharrastajia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti