lauantai 16. tammikuuta 2016

2016

Alkuvuoden kuulumiset

Uudenvuodenaattona Jenny suhtautui raketteihin rauhallisesti ja kuunteli niiden ääniä korvat höröllä.

Nyt alkuvuodesta ulkona on ollut todella kylmä. Joskus jopa melkein -30 astetta ainakin täällä meilläpäin. Kylmyyden takia Jenny ei ole suostunut kävelemään oikein ollenkaan, kun tassut paleltuvat. Jennyn kanssa ei edes pääse kujan päätyyn, jos on kunnolla pakkasta. Olemme miettineet töppösten ostamista, mutta myös sitä, pysyisivätkö ne edes Jennyn tassuissa lenkillä. Jenny rakastaa lunta ja siinä leikkimistä, kuten kuvissa näkyykin. Toivottavasti sää lauhtuisi pian, jotta Jennykin pääsisi taas nauttimaan lumesta.

Agility?
Olemme miettineet agilityn aloittamista syksystä asti. Kävimme katsomassa yhden agilityryhmän tuntia tällä viikolla, sillä lajina agility ei ole meille ollenkaan tuttu. Ilmoittauduimme myös alkeiskurssille agilityyn, mutta se järjestetään vain, jos koirakoita on tarpeeksi. Alkeiskurssin aloitus-aikaa ei tiedetä, eli se voi alkaa vaikka maaliskuussa tai kesäkuussa. Toivon itse, että alkeiskurssi alkaisi mahdollisimman pian, sillä haluaisin jo tutustua lajiin paremmin. Ennen agilityn alkeiskurssille pääsyä pitää kuitenkin suorittaa "pääsytesti", josta jatkoon valitaan parhaimmat koirakot. Koiran tulee mm. seurata ohjaajaa, tulla luokse käskystä, sallittava vieraan ihmisen käsittely ja olla luonteeltaan sopiva agilityyn (eli ei saa olla esim. vihainen koira). Agility kiinnostaa minua, joten toivon, että Jennykin tykkäisi siitä. : )
4 kommenttia:

 1. Minkä jäjestämä toi agility on? Oon miettiny, et alottasin Hugon kansaa

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta blogista. Minua kiinnostaisi tietää, paljon Jenny painaa nykyään? Entä minkä ikäisenä Jenny saavutti aikuispainonsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jennyn paino on nyt muuttunut, kun ulkona on niin kylmä, ettei Jenny siellä tarkene oikein kävellä. Olemme tästä syystä vähentäneet Jennyn ruokamäärää, kun Jenny ei liiku paljoa. Jenny painoi kesän jälkeen 3,6kg, mutta tällä hetkellä Jenny painaa 3,4kg. En ole aivan varma, milloin Jenny saavutti aikuispainonsa, mutta muistaakseni Jenny oli silloin noin. 9-10 kuukauden ikäinen. :)

   Poista