perjantai 1. tammikuuta 2016

Vinkit #1

Kuvat piristävät postausta
Vinkkejä blogin perustamiseen

Nyt on vuosi 2016!
Olen itsekin vasta noin vuoden ajan pitänyt blogia ja kerron nyt omia vinkkejä blogin perustamiseen. Näitä on varmasti vielä paljon lisää, mutta nämä asiat tulivat mieleeni. Teen kaksi eri postausta tästä aiheesta, sillä muuten yhdestä tulisi tosi pitkä. Tätä postausta oli pyydetty, joten toivottavasti tästä on apua! : )

Vinkkejä:
Blogin tavoite- Ennen blogin perustamista kannattaa miettiä blogin tavoite. Haluatko blogiisi julkisuutta ja paljon kävijöitä, vai haluatko tallentaa itselle ja tutuille itselleen tärkeitä asioita? Minä esim. tallennan Jennyn elämää blogiin, sillä postauksien jälkikäteen lukeminen on kivaa ja samalla muut ihmiset voivat seurata Jennyn elämää. Jos haluat paljon lukijoita ja kävijöitä, kannattaa miettiä, miten muut ihmiset saavat tietää blogistasi. Voit kertoa ystäville ja läheisille blogista ja he saattavat kertoa siitä eteenpäin ja eteenpäin.

Blogin aihe- Mieti tarkkaan, mihin aiheeseen blogisi "perustuu." Perustuuko se esim. koiraasi vai kerrotko blogissa omista päivistäsi? Sen voit päättää itse. Aihevalinnan pitää olla itseään kiinnostava ja sellainen, mistä on itse kiva kertoa.

Blogin osoite- Osoitteen olisi hyvä olla helppo ja yksinkertainen ja sellainen, minkä lukijat muistavat hyvin.

Riittääkö aiheita tarpeeksi?!- Tämä kysymys mietityttää varmasti monia, jotka miettivät blogin perustamista- myös minä mietin silloin. Itse kirjoitan Jennyn päivistä ja aika arkisista tapahtumista. Jos aiheet meinaavat loppua, voi lukijoilta kysyä, millaisista aiheista he haluaisivat sinun kirjoittavan. Jos itse ei meinaa keksiä blogiin aiheita, voi pyytää vaikka kaveria ns. vierailevaksi kirjoittajaksi kirjoittamaan blogiin postauksen.

Postauksien suunnitteleminen- Postauksia kannattaa suunnitella etukäteen. Voit kirjoittaa vaikka valmiita aiheita luonnos- postaukseen, josta voit aina ottaa yhden aiheen tarpeen tullen. Postauksia voi myös tehdä valmiiksi, eli seuraavana päivänä on sitten vain nopea julkaista uusi postaus, kun se on jo valmiiksi kirjoitettu ja mahdolliset kuvat on laitettu siihen.

Blogin ulkoasu- Ulkoasun kannattaa olla kiinnostava ja siisti. Tullessani uuteen blogiin tykkään, että jossain kohtaa lukee, mistä blogi kertoo. Tässä samassa blogin kuvauksessa lukijat voidaan esim. toivottaa tervetulleiksi blogiin tai toivottaa hauskoja lukuhetkiä. Blogin ulkoasun muokkaaminen säännöllisesti tuo mukavaa vaihtelua ja lisää mielenkiintoa. Ulkoasun muokkaamista on esim. taustakuvan tai blogin värimaailman muuttaminen. Blogin ulkoasua voi muokata vaikka vuodenaikojen mukaan, esim. 4- 6 kertaa vuodessa.

Lisää vinkkejä seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti