lauantai 7. toukokuuta 2016

Helatorstaina näyttelyssä

Monen tunnin näyttelyreissu

Olimme torstaina kaikkien rotujen koiranäyttelyssä. Papilloneja oli ilmoitettu 10, joista 8 oli narttuja. Kuten aiemmassa postauksessa kerroin, Junior handler osui juuri samaan aikaan kuin rotukehä. Äiti esitti Jennyn siis rotukehässä. Ilmoitin jo Junior handler -kehän kehäsihteerille, että tulen myöhässä. Onneksi kehät olivat vierekkäin, joten pystyin seuraamaan molempien kehien menoa samaan aikaan.

Papillonit tuomaroi puolalainen Adam Ostrowski. Nuorten luokassa narttuja oli kolme, eli kaksi Jennyn lisäksi. Jenny näytti kävelevän hyvin ja oli asennossa hienosti. Jenny sai ERI:n ja voitti nuorten luokan nartut. Jenny sai myös SA:n, joten se pääsi paras narttu -kehään. SA:n saaneita narttuja oli viisi. Jenny liikkui hyvin ja oli asennossa liikkumatta. Tuomari vaihtoi Jennyn ja toisen koiran paikkaa. Jenny oli paras narttu ykkönen ja sai sertifikaatin! Samalla Jenny oli myös ROP, koska uroksista kumpikaan ei saanut SA:ta. Tuomari oli melko tiukka ainakin arvioinnin perusteella.

Heti tämän jälkeen kiirehdin viereiseen kehään Junior handleriin. Osallistuin siis myös piirinmestaruuteen, joten menin jonon perälle odottamaan, että muut arvioitaisiin. Jenny oli tässä kohtaa jo aika väsynyt, eikä kävely oikein maittanut. Sain sen kuitenkin liikkumaan ihan hyvin. Jenny jaksoi olla asennossa onneksi hyvin. Piirinmestaruuteen osallistui 10 handleria. Sijoituin neljänneksi! Vanhempien ikäryhmässä Junior handlerissa oli 25 osallistujaa, ja karsiuduin siitä pois. Tämän jälkeen kävimme hakemassa rotukehästä saamista sertifikaatista ja ROP:ista pokaalit palkintopisteeltä.

Jäimme odottamaan ryhmäkehien alkamista. Niiden arvioitu aloitusaika oli kello 16. Jenny kuuluu siis FCI-ryhmään 9, joka arvosteltiin toiseksi viimeisenä. Jenny oli tässä kohtaa tosi väsynyt, eikä olisi millään jaksanut enää lähteä kävelemään kehään. Ysiryhmän tuomaroi Kimmo Mustonen. Ensin oli esiarvostelu, jossa tuomari tunnusteli ja juoksutti koirat. Jenny ei sijoittunut ryhmäkehässä.

Kello oli jo 18, kun vihdoin pääsimme lähtemään kotia kohti. Onneksi matkaa oli vain alle tunti, joten se meni nopeasti. Oli mahtava päivä ja kannatti todellakin mennä! Kävimme aina välillä ostamassa juomista ja syömistä, koska emme arvanneet, että päivästä tulisi niin pitkä. Aurinko paistoi koko päivän täydeltä taivaalta ja oli koko ajan tosi kuuma. Ei ollut mukana hattua, eikä mitään auringonsuojaa, joten päivän jälkeen meidän naamat olivat kieltämättä ihan punaiset. Minulla ei edes ollut aurinkolaseja, joten seuraavaan näyttelyyn ne pitää todellakin muistaa ottaa mukaan. Aurinkorasvaakin olisi kyllä tarvinnut! Jennyllä on tosiaan nyt juoksuaika, josta seurasi se, että ilman koirille tarkoitettuja kosteuspyyhkeitä emme olisi selvinneet torstaista.

Jennyn uusi lelu

Kotiin päästyään Jenny oli todella iloinen ja halusi leikkiä uudella lelulla, jonka ostimme näyttelystä. Ostimme näyttelystä myös Jennylle aika paljon purutikkuja ja herkkuja. Jenny sai maistaa kotona myös uutta omenakierreherkkua, josta se tykkäsi kovasti. Siinä herkussa oli lihaa kieritettynä kuivatun omenaviipaleet ympärille. Maistui ainakin Jennylle todella hyvin! :)

2 kommenttia: