Monday, 2 May 2016

Noin kuukausi kesälomaan

Kesää odotellessa

Kesälomaan on noin kuukausi enää aikaa! Minulla on nyt keväällä tosi paljon kokeita, niin kuin arvata saattaakin. Myös tietokoneen kanssa on pieniä ongelmia, jotka vaikuttavat blogin kirjoittamiseen. Kamerakin on rikki, joten kuvia ei voi sillä ottaa. Kännykällä kuvista ei tule kovin hyvälaatuisia, jonka näkee hyvin esimerkiksi muutamista aiemmista ja tästä postauksesta.

Sitten vähän Jennyn kuulumisia
Jennyllä on nyt juoksuaika. Se haluaisi koko ajan vain olla ulkona ja haistella muita koiria. Emme kuitenkaan anna sen haistella muita kuin narttuja. Jenny nuolee itseään paljon ja merkkailee lenkeillä enemmän. Ihmettelinkin Jennyn käytöstä ennen juoksuaikaa, mutta tämä selittää asian. Vähän aikaa sitten Jennyltä lähti ihan älyttömästi karvaa, mutta onneksi nyt lähtee vähemmän.

Jenny on ollut tänään tosi paljon aitauksessa. Jenny on kaivellut kuoppia ja ravannut ympäri aitausta. Laitoimme Jennylle viltin terassille, jotta sen on kiva maata siinä, eikä siihen edes sada. Jenny on myös jahdannut perhosia ja muita lentäviä hyönteisiä aina, kun niitä lentää ohi. Jenny nauttii ulkona tuulesta korvahapsut hulmuten. :)

Tällä viikolla menemme näyttelyyn helatorstaina. Papilloneja on ilmoitettu 10. Äiti esittää Jennyn siellä, joten minua hieman jännittää, miten se sujuu. Lähtö on suunnilleen kahdeksalta, eli ei tarvitse herätä heti aamuvarhain. Papillonien vuoro on noin kello 11.00, mutta myös Junior handlerin vuoro. Tämä osui vähän huonoon kohtaan, kun molemmat ovat samaan aikaan. Haluan kuitenkin olla katsomassa, kun Jenny on kehässä. Teemme niin, että rotukehä ensin ja vasta sen jälkeen JH. Junior handlerissa on ennenkin tullut kilpailijoita myöhässä kehään, joten sen ei pitäisi olla ongelma, jos tulen myöhässä. Rotukehässä sen sijaan, jos koira ei tule sen arvosteluaikaan, se merkitään poissaolevaksi. Papilloneja arvostelee myös harjoitusarvostelija, eli arviointi kestää kauemmin kuin tavallisesti. Toisaalta osallistun myös piirinmestaruuteen, joka on ensimmäisenä Junior handlerissa. En tiedä vielä, miten ehdimme molempiin kehiin. Uskon, että JH-kehässä voidaan odottaa sen aikaa, sillä siinä kehässä ei edes ole muuta ohjelmaa koko päivänä.
Leivoin vappuna munkkeja ja tippaleipiä. Laitoin kaksi ruokapöydän tuolia niin, ettei Jenny päässyt keittiöön. Jenny nimittäin hääräisi muuten koko ajan keittiössä. Jenny yritti tunkeutua jokaisesta pienestä välistä, josta se saattaisi mahtua. Kerran Jenny pääsi keittiön puolelle tunkeutumalla pienestä raosta penkkien välistä. Penkit eivät edes olleet kovin korkeita verrattuna Jennyyn. Jenny näki ihan hyvin niiden yli, mutta se ei hyppää mihinkään (ei sohvalle, ei sängylle), joten ei Jenny tuolien yli hypännyt. Jenny kyllä yritti kiivetä, mutta se oli liian hankalaa. Jenny uikutti aina välillä tuolien takana. Se heilutti aina häntää, kun katsoin, koska oletti kai saavansa hellyyttä sillä ja pääsevänsä keittiöön. :) Lopulta Jenny jäi makaamaan tuolien eteen ja katsoi, kun munkit ja tippaleivät valmistuivat.

No comments:

Post a Comment