lauantai 21. toukokuuta 2016

KV-näyttely


Jenny pienellä aamulenkillä sadepuku päällä

Näyttelyssä lauantaina

Tänään olimme Jennyn kanssa kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Lähdimme kotoa aamulla vähän ennen kello kymmentä. Matkaan meni ainakin 2,5h. Koko aamun ripotteli vettä, joten varauduimme myös vesisateeseen.

Näyttelypaikalle päästyämme saimme todella hyviä neuvoja Jennyn pesuun, turkinhoitoon, trimmaukseen ja näyttelyihin Jennyn kasvattajalta. Tässä vaiheessa ajattelin jo, että onneksi tulimme, koska saimme paljon neuvoja, joita ehdottomasti käytämme seuraavan kerran esimerkiksi pesussa.

Näyttelyn jälkeen
Papillonit ja monet muut rodut arvosteltiin hallissa, jossa oli ollut hevosia. Osa roduista arvosteltiin myös ulkona. Hallissa oli hevosille tarkoitettu "lattia", joka ei ollut paras mahdollinen pitkäkarvaisille, valkoisille ja suhteellisen matalaraajaisille roduille, kuten papilloneille. Hallissa oli hevosten hajuja, joita Jenny olisi halunnut haistella vaikka kuinka paljon.

Papilloneja oli 10, joista 6 oli uroksia ja 4 narttuja. Nuorten luokassa oli kaksi narttua, eli yksi Jennyn lisäksi. Äiti esitti taas Jennyn, koska halusi koittaa ainakin vielä toisen kerran. Jenny sai ERI:n, SA:n ja voitti luokkansa. Paras narttu-kehässä Jenny oli toinen ja sai varasertifikaatin ja varacacibin! Arviointi oli kaikilla papilloneilla aika samanlainen. Jennyn arviointi oli aika lyhyt, eikä siinä moitittu mistään.

Kesäkuu jää Jennyn osalta näyttelyistä väliin, joten nyt tulee reilun kuukauden tauko seuraavaan näyttelyyn. Jenny täytti eilen 1v 10kk, joten ei ole enää kuin kaksi kuukautta ennen kuin Jenny on 2v. Sen jälkeen alkaa sitten sertifikaatin "metsästys"!

(Suomen muotovalion koira voi saada, jos se saa 3 sertifikaattia kolmelta eri tuomarilta niin, että yksi niistä on saatu, kun koira on täyttänyt 2v.)

 

2 kommenttia:

 1. Onnea hienosta menestyksestä.
  Minkäs laisia vinkkejä ja ohjeita sieltä tuli turkin hoitoon kaikkinensa?
  Jos niistä olisi myös meille vinkiksi ;) !
  Voit laittaa myös s.postiin tietoa sirtuovinen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitan sähköpostiviestillä vinkit ja neuvot muutaman päivän sisällä :)

   Poista