Friday, 15 May 2015

Junior Handler

Lajiesittely- Junior Handler
Päätin tehdä nyt tämmöisen esittelyn Junior Handlerista. Junior Handler on itsellenikin aika uusi juttu, mutta olen lukenut ja nähnyt sellaista jo aikaisemminkin. Junior Handlerin lyhenne on JH.

Ikäryhmät
Junior Handleriin voi osallistua nuoret, jotka ovat 10- 17 vuotiaita. Junior Handlerit on jaettu kahteen ryhmään. Nuorempiin kuuluvat 10- 13 vuotiaat ja vanhempiin 14- 17 vuotiaat.

Junior Handleriin ei saa osallistua
  • Sairaan koiran kanssa
  • Suomen lain vastaisesti typistetyn koiran kanssa
  • Alle 9 kuukauden ikäisen koiran kanssa
En ole voinut käydä Jennyn kanssa Junior Handlerissa, koska Jenny on vasta nyt yhdeksän kuukautta.

Lainakoira
Junior Handler- kilpailua ei ole kaikissa näyttelyissä. Handleri, eli esittäjä voi myös kilpailla lainakoiralla. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka ei olisi omaa koiraa, voi silti esittää koiraa näyttelyssä. Jos tarvitsee lainakoiran, sitä kannattaa ryhtyä kyselemään näyttelyssä olevilta ihmisiltä, joilla on koira mukana. Itse kilpailen varmaankin aina Jennyn kanssa Junior Handlerissa.

Kuviot ja liikkeet kehässä
Kehässä Junior Handlerit esittävät koiran samalla tavalla kuin normaalissakin näyttelyssä. Yleisimmin tuomari pyytää handlereita kiertämään ympyrän, kävelemään edestakaisin ja joskus tekemään kolmion. Tuomari saattaa myös pyytää tekemään muita kuvioita kuten T- ja L- kirjaimia. Kaikkein harvinaisimmat kuviot ovat H- kirjain ja kahdeksikko. Junior Handlerissa sijoitetaan viisi parasta kummastakin ikäryhmästä. Ikäryhmien parhaat kilpailevat päivän parhaasta Junior Handlerin palkinnosta.

Ensimmäinen kerta Junior Handler- kilpailussa
Olen osallistunut Junior Handleriin vain kerran aikaisemmin mätsärissä. Ensimmäinen näyttely, jossa osallistun Junior Handleriin, on seuraavana viikonloppuna. Mielestäni jotkut kuviot ovat tosi vaikeita esim. kahdeksikko ja H- kirjain. Jennyllä ja minulla on vieläkin harjoittelutauko, joten en ole harjoitellut myöskään Junior Hander- kuvioita.

Olen vielä tämän vuoden nuoremmassa ikäryhmässä Junior Handlerissa. Yritämme mennä tänä vuonna mahdollisimman moneen näyttelyyn, jossa on Junior Handler, koska ensi vuonna kilpailen 17 vuotiaiden kanssa samassa ryhmässä. Ensimmäisessä kunnon näyttelyssä, jossa kilpailen Junior Handlerina on 10 kilpailijaa nuorempien ryhmässä ja 13 kilpailijaa vanhempien ryhmässä. Minua jännittää aika lailla tuo ensimmäinen Junior Hander- kilpailu, mutta lähden siitä hakemaan lähinnä kokemusta.

Junior Handlerissa jännittää minua myös se, että tuomari voi halutessaan vaihdattaa koiria kilpailijoiden välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että minun täytyy esittää vaikka saksanpaimenkoiraa, joka on aika iso koira ja olen tottunut esittämään pientä koiraa. Jos tuomari vaihdattaa koiria, Jenny myös siirtyy jollekin muulle kilpailijalle esitettäväksi. Koirien mahdollinen vaihtaminen on ehkä Junior Handlerissa mielestäni jännittävin kohta, koska ei ikinä tiedä, aikooko tuomari vaihdattaa koiria ja jos aikoo, minkä kokoisen ja - rotuisen koiran saa esitettäväkseen. Se nähdään ihan pian!
Käytin lähteenä Kennelliiton sivuja. 

No comments:

Post a Comment