Kerron tässä postauksessa, mitä kaikkea arvostelupaperista löytyy. Sivulla olevassa kuvassa olen numeroinut kohdat ja toisessa kuvassa kerron, missä kohdassa on mitäkin. Luettelen tässä vielä tarkemmin järjestyksessä kohtien tarkoitukset. Laitan aina arvostelupaperit muovitaskuihin, jotta ne pysyvät tallessa ja hyvässä kunnossa.
1. Näyttelypaikka = kaupunki, jossa näyttely järjestetään.
Tuomari = tuomarin nimi, joka arvioi koiran. Rek.nro = koiran rekisterinumero.
Koira = koiran rekisterinimi.
2. Luokka = esimerkiksi junioriluokka (JUN), missä Jenny on nyt. Muita luokkia ovat nuortenluokka (NUO), avoinluokka (AVO), käyttöluokka (KÄY), valioluokka (VAL) ja veteraaniluokka (VET).
Aika = näyttelyn päivämäärä.
Rotu = koiran rotu esim. Jennyllä papillon.
3. Numero = koiran näyttelynumero.
Sukupuoli = U, eli uros tai N, eli narttu. Tuomarinro = tuomarin oma numero, joka on sama kaikkien papereissa, ketä kyseinen tuomari arvioi.
4. Pentuluokka = tuomari merkitsee pennun sijoituksen ja mahdolliset palkinnot kuten KP:n, ROP:in tai VSP:n.
Arvostelupaperi |
6. Kilpailuarvostelu = tuomari merkitsee, monesko koira oli omassa luokassaan rodussa, jos se sijoittui neljän parhaan joukkoon.
7. SA = tuomari voi ruksittaa, jos koira on sertifikaatin arvoinen ja sillä ei ole vielä muotovaliota.
8. Paras uros/narttu = tuomari merkitsee, mones koira oli oman sukupuolen ryhmässä, jos se sijoittui neljän parhaan joukkoon. Paras uros/narttu- kilpailussa on kaikkien luokkien parhaat urokset/nartut.
9. Jatkokilpailu = tuomari voi ruksittaa jonkun seuraavista palkinnoista, jos koira on sen tuomarin mielestä ansainnut: SERT, VASERT, FI MVA, CACIB, VARACA. Ensimmäinen eli sert on siis sertifikaatti, toinen on varasertifikaatti, kolmas on Suomen muotovalio, neljäs on cacib, eli kansainvälinen sertti ja varaca on kansainvälinen varasertti. Cacibia ja varacabia ei voi saada pentu- juniori- eikä veteraaniluokan koira. Suomen muotovalion koira voi saada aikaisintaan kaksi vuotta täytettyään.
10. ROP tai VSP = tuomari ruksittaa, jos koira on ollut vastakkaisen sukupuolen paras tai rodun paras. Veteraaneille on oma ROP tai VSP- kohta arvostelupaperissa.
11. Kasv = kasvattajaluokkaan merkitään, moneksi kyseinen kasvattajaluokka on sijoittunut rodussaan ja onko se saanut kunniapalkinnon, eli KP:n.
12. Suhtautuminen tuomariin = vaihtoehtoina ovat: rodunomainen lähestyessä, väistää ja vihainen. Tuomari valitsee näistä itse, minkä koiralle antaa. En itse ole ikinä nähnyt, että mikään koira olisi väistänyt tai ollut vihainen tuomarille.
13. Yleisesti = tähän kohtaan ei ole pakko tuomarin mitään laittaa, koska siinä on vaihtoehtoina vain: pelokas ja vihainen koirille.
14. Arviointi = kirjuri kirjaa tuomarin lausunnot koirasta. Arvioinnissa on aina kehuja ja sitten joskus mahdollisia parannettavia juttuja.
No comments:
Post a Comment