Monday 4 May 2015

Ensimmäinen junioriluokan näyttely

Sertifikaatti, VSP ja pokaalit
Junnuluokan näyttely
Olin Jennyn kanssa viikonloppuna ensimmäisessä junioriluokan näyttelyssä. Näyttely järjestettiin ulkona, niinkuin taisin kertoakin aikaisemmassa postauksessa. Viikonloppuna ei ollut hyvä sää, sillä satoi koko ajan. Harmin paikka, sillä koirat olivat ihan märkiä mennessään kehään. Menimme näyttelyyn vähän myöhemmin kuin normaalisti, sillä ajattelimme, ettei Jennyn tarvitsisi haistella hajuja kehässä, koska näyttely järjestettiin ulkona. Olimme perillä vähän yli tuntia ennen Jennyn aikataulun mukaista aikaa. Huomasimme kuitenkin, että aikataulu oli yli tunnin jäljessä, joten jouduimme silti odottelemaan jonkun verran.

Näyttelyssä oli tosi kylmä sateen ja tuulen takia. Minulla oli ihan kumpparit jaloissa, mutta näyttelypaikalla ajattelin, että olisi pitänyt laittaa myös villasukat, sillä siellä oli niin kylmä. Tuntui, että olisi pitänyt olla toppatakki ja -hanskat päällä näyttelyssä. : )
Näyttelypaikalla oli yllättävän paljon lasinsiruja. Mielestäni ne olisi pitänyt korjata paikalta pois ennen näyttelyä, sillä joku koira olisi voinut astua lasinsiruihin.
Papilloneja oli kolme, joista vain Jenny oli junioriluokassa. Kaksi muuta olivat jo nuortenluokassa, eli vanhempia kuin Jenny. Jenny kuitenkin kilpailee aina sitä vanhempia vastaan junioriluokassa, sillä nuorten-, avoimen-, käyttö- ja valioluokan koirat kilpailevat aina myös junioriluokkaa vastaan, vaikka ikäero olisi tosi iso koirien välillä. Toinen nuortenluokan koirista oli narttu ja toinen uros. Nuortenluokan narttu oli Jennyä vähän vajaa vuoden vanhempi ja uros vuoden ja kolme kuukautta vanhempi Jennyä. Kun menin Jennyn kanssa kehään, oli Jenny aika märkä. En kuitenkaan voinut asialle mitään ja kaikki muutkin koirat kyllä kastuivat siellä.

Kehässä:
  • Asentoon näyttelykehän reunalle
  • Kierros ympäri, jonka jälkeen pöydälle
  • Pyödällä asento, tunnustelu ja hampaat
  • Asentoon maahan
  • Edestakaisin
  • Ympyrä
Jenny sai laatuarvostelussa erinomaisen (ERI, laatuarvostelun paras) ja SA:n (sertifikaatin arvoinen). Seuraavana Jenny kilpaili nuortenluokan narttua vastaan. Koirat kiersivät kehää, jonka jälkeen olivat asennossa maassa. Nuortenluokan narttu oli virkeällä päällä ja leikki hihnalla, kun piti olla asennossa. Jenny voitti tämän ja sai sertifikaatin! Olin aivan ihmeissäni! Seuraavana Jenny ja uros kilpailivat keskenään ja kilpailun tuloksena oli Jennylle VSP! (vastakkaisen sukupuolen paras)

Jenny oli tosi hyvin näyttelyssä, eikä mitään istumisia tai hengitysvaikeuksia ollut. Mielestäni Jennyn ensimmäinen junioriluokan näyttely meni tosi tosi hyvin ja tuli myös kokemusta kylmästä säästä ja sateesta koiranäyttelyssä! Sertifikaattiin ja VSP:een kuului pokaali, jotka hain kehän jälkeen palkintopisteeltä. Jennyn arvionti oli tosi hyvä, eikä siinä moitittu mistään!

Selitys sertifikaatille
Sertifikaatti

Sertifikaatti on sinivalkoinen ruusuke, jonka junioriluokasta ylöspäin voi saada. Tuomari voi antaa rodun parhaalle nartulle ja parhaalle urokselle sertifikaatin, jos nämä eivät vielä ole muotovalioita. Sertifikaatti siirretään seuraavaksi tulleelle koiralle, jos sukupuolen paras on jo muotovalio. Koiran tulisi saada kolme sertifikaattia siten, että niistä yksi on saatu, kun koira on täyttänyt kaksi vuotta. Ennen kun koira täyttää kaksi vuotta, pystyy se saamaan vaikka kuinka monta sertifikaattia, mutta niistä vain kaksi lasketaan muotovalioon. Muotovalioon tarvittavat kolme sertifikaattia pitää saada kaikki eri tuomareilta. Kun sertifikaatteja on näin koossa vähintään kolme, tulee koirasta muotovalio. Koira voi olla Suomen, Viron, Saksan ja vaikka Tanskan muotovalio. Jonkun koiran rekisterinimi voi olla vaikka pari riviä pitkä, koska siinä lukee kaikki sen saamat muotovaliot.
Osa sertifikaatin tiedoista katsoin Kennelliiton sivuilta.

No comments:

Post a Comment