Thursday 14 May 2015

Match Show

Lajiesittely- Match Show

Match Show:n lyhenne on siis mätsäri. Mätsäri on kaikille koirille avoin epävirallinen näyttely ja sinne ilmoittaudutaan paikan päällä. Mätsärissä tuomarit ovat kiinnostuneita koirista, mutta he eivät yleensä ole virallisia tuomareita. Heiltä voi saada vinkkejä seuraavaa näyttelykertaa varten. Mätsäriin osallistuminen on halvempaa kuin normaaliin näyttelyyn. Normaalin näyttelyn osallistumismaksu on 30-55 euroa ja mätsärin 5-10 euroa. Mätsärissä voi olla myös muita kilpailuja kuten Junior Handler, epävirallinen Rally- toko, Lapsi ja koira- sekä Lapsi ja lelukoira- kilpailu. Mätsärissä luokat jaetaan koiran koon, näyttelykokemuksen, esittäjän iän tai koiran iän perusteella.

Kehään mennään mätsäreissä pareittain. Koirien parit määräytyvät niiden numeron perusteella. Toinen koirista voi olla vaikka tiibetinspanieli ja toinen papillon. Seuraavana koirat arvostellaan ja niistä parempi saa punaisen nauhan ja toinen sinisen nauhan. Kaikki parit arvostellaan näin. Kun kaikki parit on arvosteltu, kaikki sinisen nauhan saaneet koirat menevät kehään. Tuomari katsoo koirat läpi vielä kerran ja sijoittaa niistä neljä parasta. Paras sinisen nauhan saanut koira pääsee mätsärissä Best in Show- kehään. Sama juttu punaisen nauhan saaneille koirille. Myös paras punaisen nauhan saanut koira pääsee Best in Show- kehään. Tämä tarkoittaa sitä, että myös sinisen nauhan saanut koira voi voittaa.

Mätsärissä koirat eivät saa arviointia kirjallisena, mutta tuomari voi halutessaan sanoa koirasta oman mielipiteensä kehässä. Tässä oli nyt pientä infoa mätsäreistä. 

No comments:

Post a Comment