sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Tuulinen päivä Seinäjoella

Perjantaina 30.6
Papillon ja phalene erikoisnäyttelyssä

Oltiin tosiaan Suomen Papillon- ja Phaleneyhdistys ry:n järjestämässä erikoisnäyttelyssä eilen. Matkaan lähdettiin perjantaina noin kello 15. Yövyimme Kurikan hotellissa, joka sijaitsi noin puolentunnin ajomatkan päässä näyttelypaikasta.
Näyttely järjestettiin Peräseinäjoella, Kalajärven lomakylässä. Paikka oli aivan upea ja todellakin kyseessä oli lomakylä. Siellä oli mm. vaijeriliuku, vesiliukumäki, hiekkarannat jne. Lomakylä oli ihan veden äärellä. Kehä oli sateelta, auringolta ja tuulelta suojattuna. Koko päivän oli lämmin ilma, ei satanut eikä näkynyt pilvenhattaraakaan. Tuuli paljon ja sen huomaakin postauksen alla olevista kuvista!

Saavuimme näyttelyyn noin kello 10.30. Kymmeneltä alkoivat papillonit, joita oli ilmoitettuna 45 ja kolmelta iltapäivällä phalenet, joita oli ilmoitettu 14.5 Papillonpentuja oli ilmoitettu 5, uroksia 13 ja narttuja 27. Tässä näyttelyssä arvosteltiin siis vain papilloneja ja phaleneita. Tuomarina kaikissa luokissa toimi Kirsti Louhi.

Jennyn vuoro kehässä oli kahden aikaan. Narttujen valioluokassa oli Jennyn lisäksi viisi narttua, joista Jenny meni ensimmäisenä kehässä. Ensin kierrettiin pari kertaa yhdessä ympäri ja sitten oli Jennyn vuoro yksilöarvostelussa: kävelyä kerran edestakaisin ja sitten pöydälle. Jenny käveli ja oli pöydällä asennossa hyvin. Pöydällä tutkimisen jälkeen Jennyn piti seistä asennossa. Onneksi Jenny malttaa useimmiten aina seistä nätisti paikoillaan ja niin myös eilen. Asennossa koirien piti olla melko kauan, kun tuomari arvosteli. Jenny sai ERI:n. Seuraavana arvosteltiin muut valioluokan nartut.

Kilpailuluokassa käveltiin taas pari kierrosta ympäri ja kierrosten jälkeen koirien piti olla nätisti asennossa. Jokainen meni vielä kerran edestakaisin, jotta tuomari näkisi vielä liikkeet. Jenny voitti valioluokan saaden SA:n. Sitten otettiin lavalla kuvat ja haettiin palkinnot luokkavoitosta. Palkintona oli reilu 2kg pussi koiranruokaa, lahjakortti ja herkkupaloja.Kehään menossa
Paras narttu -kehässä Jenny oli toinen, palkintona oli papillon matkamittari autoon, herkkupaloja ja n. 300g pussi koiranruokaa. Jennyn tuloksena oli siis ERI, VAK1, SA, PN2. Arvostelussa tuomari kehui mm. korvia ja liikkeitä, mutta olisi toivonut voimakkaampaa alaleukaa ja piirtoa päähän. Kilpailuun oli ilmoitettu 27 narttua ja Jenny oli toinen, joten ihan hyvin siis meni! :)

Kehän jälkeen käytiin mm. ottamassa kuvia ja syömässä viereisessä ravintolassa. Noin kello 16 seurattiin BIS-kehää, eli päivän parhaan koiran valintaa. Vähän ennen kuutta lähdimme ajamaan kotiin. Kotona Jenny halusi heti kopastaan herkkutikun ja juoksi ulos aitaukseen syömään sitä.
Kilpailuluokan jälkeen
Paras narttu kakkonen

Palkinnot
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti