lauantai 22. heinäkuuta 2017

Koiraharrastuksia

Koiran kanssa harrastaminen

Kuten varmasti moni tietää, koiran kanssa voi harrastaa useita harrastelajeja. Näitä ovat esimerkiksi näyttelyt, kokeet (esim. ajokokeet, vinttikoirakokeet) ja kilpailut (esim. koiratanssikilpailut). Monet kokeet ovat tietyille roduille, mutta esimerkiksi agility, koiratanssi ja toko ovat kaikille roduille avoimia harrastelajeja. Koiran kanssa voi käydä erilaisilla kursseilla kuten perustottelevaisuuskursseilla tai pennun kanssa pentukursseilla.

Koiran kanssa harrastaminen on hauskaa ja koiran sekä ohjaajan yhteistyö paranee. Samalla voi saada mukavia kokemuksia ja tutustua uusiin ihmisiin, jotka ovat myös kiinnostuneita koirista ja niiden kanssa harrastamisesta.

Jos erilaiset harrastelajit kiinnostavat, niitä kannattaa koiran kanssa kokeilla, jotta tietää, mikä laji sopii itselle ja koiralle parhaiten. Myös kotona voi koiralle opettaa erilaisia temppuja tai muita vastaavia.

Suomessa järjestetään paljon erilaisia leirejä, kursseja ja koulutusta koiraharrastajille. Nuorille järjestetään myös omia leirejä, joissa ollaan koirien kanssa. En ole ollut nuorten leireillä, mutta ehkä joskus voisin sellaiselle mennäkin.

Aina koiran kanssa ohjattuun toimintaan osallistuminen ei ole mahdollista, sillä kaikki koirat ja ihmiset eivät välttämättä tykkää toimia ryhmässä. Esimerkiksi koiranäyttelyissä koiran tulee sopeutua tilanteeseen, jossa alueella voi olla tuhansia koiria. Pitkä välimatka harrastuspaikkaankin voi olla esteenä harrastamiselle.

Kotona koira voi esimerkiksi eniten nauttia pitkistä lenkeistä tai vapaana juoksemisesta, mikäli tällainen on mahdollista. Harrastuksena voi olla koiran hoito, joka opettaa mm. empatiakykyä ja vastuullisuutta.

Itse käyn Jennyn kanssa koiranäyttelyissä. Olen myös miettinyt agilityä ja koiratanssia, mutta ainakaan vielä ei ole tullut sopivaa alkeiskurssia näihin lajeihin. Tottelevaisuuskoulutuskin eli toko voisi olla myös kivaa, mutta en ole perehtynyt siihen kunnolla, enkä selvittänyt miten ja missä sitä voi harrastaa.

Kotona olen opettanut Jennylle joitakin ihan peruskäskyjä, kuten maahan, anna tassu, odota, tänne yms. Olen miettinyt, jos vaikka myöhemmin tänä vuonna kokeilisin Jennyn kanssa jotain uutta lajia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti