Monday 9 March 2015

Ensimmäinen näyttely

Nyt on ensimmäinen koiranäyttely takana!

Jenny pestiin ja harjattiin edellisenä iltana ennen näyttelyä. Aamulla oli vielä "pikapuunaus" ja -harjaus. Lähtö oli kahdeksalta.

Kun pääsimme näyttelypaikalle, Jenny oli ihan ihmeissään. Jenny haukahti aina välillä ja ihmetteli tilannetta. Laitoin Jennylle hihnan ja talutin sitä näyttelypaikassa. Jenny haisteli ihan hirveästi ja oli koko ajan nenä kiinni maassa. Häntä heilui ja Jenny olisi halunnut tervehtiä kaikkia koiria.

Tulimme tarkoituksella näyttelyyn aikaisemmin, sillä kehässä oli yhdeksästä kymmeneen harjoitteluaika. Menin kehään Jennyn kanssa ja annoin tämän haistella tekonurmea. Kun Jenny oli vähän tottunut tilanteeseen, harjoittelin näyttelykävelyä Jennyn kanssa. Jenny ei kävellyt läheskään yhtä hyvin kuin kotona, mutta tietenkin näyttelyssä oli monta sataa koiraa, joten ihmettelyä riittää. Nostin Jennyn näyttelypöydälle, mutta ei Jenny jaksanut seistä ollenkaan ja kuunteli vain korvat höröllä, kun koirat haukkuivat kaikkialla.

Harjoittelun jälkeen kävelytin Jennyä ja sen jälkeen laitoin Jennyn koppaan vähän rauhoittumaan. Jenny pystyi nukkumaan näyttelyn aikana yllättävän hyvin! Laitoimme viltin kopan sisälle ja päälle, jotta Jenny pystyisi lepäämään ja jotta Jennyllä olisi lämmin. Jenny nukkui noin puoli tuntia, jonka jälkeen kävelin Jennyn kanssa sisällä ihan normaalilla hihnalla. Emme kävelyttäneet Jennyä näyttelyssä kertaakaan ulkona, sillä ulkona oli ihan kurakeli.

Jenny oli näyttelypöydällä yllättävän hyvin ja rauhallisesti. Noin tuntia ennen kehäänmenoa, ryhdyin Jennyn turkin viimeistelyhommiin. Harjasin Jennyn huolellisesti ja harjoittelin asentoa omalla näyttelypöydällä. Menin Jennyn kanssa vielä kehään harjoittelemaan ennen vuoroamme, sillä kehään tuli pieni kymmenen minuutin tauko.

Papilloneja oli näyttelyyn ilmoitettu kolme, mutta vain kaksi oli näyttelyssä. Toinen papillon oli uros. Papillon uros kävi ensin tuomarin arvionnissa kehässä, jonka jälkeen oli Jennyn vuoro.

Kävelin ensin Jennyn kanssa näyttelykävelyä tuomarin luokse. Jenny oli tietenkin kävelyn ajan kuono maassa haistelemassa hajuja.

Nostin Jennyn pöydälle, jotta tuomari voisi tarkastella sitä. Jenny hyppi innoissaan tuomaria vasten, mutta tuomari oli onneksi varmaan tottunut tällaisiin innokkaisiin tapauksiin. : ) Tuomari tunnusteli Jennyä, katsoi hampaat ja piti Jennyä pari sekuntia asennossa. Jenny oli niin innoissaan, että tuskin muisti yhtään, mitä olimme kotona harjoitelleet, tai siltä se vähän ainakin näytti.

Seuraavaksi piti kiertää ympyrä, jota en ollut harjoitellut Jennyn kanssa kertaakaan kotona. Jenny käveli taas osittain kuono maassa, mutta katsoi välillä eteenpäin. Jennylle tuli kävelyssä kerran hengitysvaikeuksia, joita sille on tullut aiemminkin. Hengitysvaikeudet saattavat johtua siitä, että hihna oli ehkä vähän huonossa kohdassa Jennyn kaulassa.

Ympyrän jälkeen piti kiertää kulmaan. Jenny käveli toiseen suuntaan ihan hyvin, mutta pysähtyi istumaan takaisin tullessa.

ROP- ruusuke
Kävelyiden jälkeen Jennyn piti olla asennossa tekonurmella. Jenny oli hienosti ja sai KP:n, eli kunniapalkinnon! Olin ihan ihmeissäni! Kehään tuli pian papillon uros. Seuraavaksi kummatkin papillonit kiersivät kehää, uros ensin ja sitten Jenny. Jenny käveli paremmin tällä kerralla. Kiersimme ympyrän ja tuomari jakoi ROP- ja VSP- ruusukkeet. ROP- ruusuke tarkoittaa rotunsa parasta ja VSP- ruusuke vastakkaisen sukupuolen parasta. Ruusukkeet jaetaan, jos tuomarin mielestä koira on sen ansainnut. Uros sai VSP- ruusukkeen ja Jenny ROP- ruusukkeen!!! Olin ihmeissäni jo siitä, että Jenny sai kunniapalkinnon, mutta kaiken lisäksi Jenny sai vielä rotunsa parhaan ruusukkeen!

Kävelin kehästä pois ja menin meidän näyttelypöydän luo. Ihailin ruusukkeita ja kehuin Jennyä kovasti. Annoin ruokaa Jennylle, koska emme antaneet aamulla sitä ollenkaan Jennyn matkapahoinvoinnin takia. Pian huomasimme, että monilla oli palkintoja näyttelypöydillään. Tajusimme, että ROP- ja VSP- ruusukkeesta sai pienen pokaalin! Menin pokaalienjakoon, josta Jenny sai pienen pokaalin, jonka alaosa on punainen!

Kaikki koirat, mitkä saivat ROP- ruusukkeen saivat osallistua ryhmäkilpailuun, joka alkoi kolmelta. Jenny oli tosi väsynyt, eikä olisi enää jaksanut harjaustakaan. Odotimme muutaman tunnin, jonka jälkeen oli Jennyn vuoro kehässä. Jenny meni siis FCI 9 ryhmän ryhmäkilpailuun, jossa olivat kaikkien 9 ryhmän rotujen parhaat. Ryhmäkilpailu ei oikein sujunut ja Jenny karsiutui, kun ryhmä jaettiin puoliksi. Jos haluat tietää enemmän ryhmäkilpailujen kulusta, kannattaa lukea kirjoista ja lehdistä.

Mielestäni Jennyn ensimmäinen näyttely meni tosi hienosti ja opimme paljon uutta koiranäyttelyistä!

Jenny palkintojen kanssa (lila KP- ruusuke, punainen/vaaleanpunainen ROP- ruusuke ja - pokaali)
 

No comments:

Post a Comment