Monday 16 March 2015

Ulkoilua kurakelillä

Näyttelyitä tulossa

Näyttelyitä on jälleen tulossa ja niihin on harjoiteltu aika paljon. Vaihdoimme Jennyn makupalan takaisin kinkkuun, sillä se motivoi Jennyä näyttelyharjoituksissa. Tietenkään kinkku ei ole mitään terveellistä koiralle, mutta koirat tykkäävät siitä useinmiten tosi kovasti, ja niin tykkää Jennykin.

Kinkun avulla olemme harjoitelleet, että Jenny pitäisi pään ylhäällä näyttelykävelyssä. Ensimmäisessä näyttelyssä Jenny ei oikein kävellyt nätisti, kun tämä katsoi suurimmaksi osaksi koko ajan maata. Olen harjoitellut Jennyn kanssa kävelyä siten, että aina, kun Jennyn pää on alaspäin, sanon "pää" ja odotan, että Jenny nostaa päänsä ylös ja katsoo makupalaa. Tämä keino on tehonnut yllättävän hyvin ja Jennyn näyttelykävely näyttää ihan erilaiselta verrattuna aikaisempaan. Saa nähdä, miten Jenny käyttäytyy seuraavassa näyttelyssä. : )

Jenny on keksinyt monia uusia järsimiskohteita. Niitä ovat esim. tohvelit, heijastinnauha ja kenkälusikka.

Ulkona Jenny syö taas kaiken, minkä näkee, sillä lumi ei enää peitä maata. Jenny kulkee ulkona kuono maassa ja nappaa asfaltilta kiviä ja nurmikolta puunoksia. Joskus Jenny nappaa suunsa täyteen jotain oksia ja sitten katsoo nopeasti: "Huomasiko joku?" Tämä oksien ja kivien syöminen ei tee Jennyn vatsalle todellakaan mitään hyvää. Toivottavasti keksimme mahdollisimman pian keinon, miten estää Jennyn kivien ja oksien syöminen ulkona.


"Päätin kokeilla, millaista lelulaatikossa mahtaa olla"
Käytämme Jennyä päivässä noin seitsemän kertaa ulkona, joista itse käytän noin kolme kertaa. Joskus Jenny haluaa tosi kovasti ulos ja raapii väliovea, mutta ulos päästyään ei haluakaan kävellä metriäkään. Yleensä Jenny kyllä kävelee ihan hyvin, mutta välillä sitä pitää vetää perässä hellästi, työntää tai kantaa. Ulkona Jennyn maha likaantuu tosi paljon, koska on kurakeli ja kurakelin seurauksena Jennyn maha ja tassut pitää pestä monesti päivässä.


Tänään illemmalla Jenny näkee siskonsa. Jennyn sisko on myös tulossa seuraavaan näyttelyyn, jonne Jennykin menee ja sen takia näyttelykävelyä kannattaa harjoitella yhdessä, jotta koirat eivät ryhdy leikkimään kehässä. Minua ei jännitä näyttely yhtään niin paljon, kun ensimmäisellä kerralla, sillä tiedän suurinpiirtein, millaista näyttelyssä tulee olemaan.

No comments:

Post a Comment