Monday, 18 March 2019

Crufts osa 3


Näyttelypäivä Cruftsissa

Hi English readers! This post is unfortunately only in Finnish. I will publish a post from Crufts in English a little bit later. :)

Sunnuntaina 10.3 herätys soi kello 6:00. Olin etukäteen lukenut, että suositus olisi mennä Cruftsiin (N.E.C) klo 7-8 välillä aamulla, koska sen jälkeen ruuhka kasvaisi. Tiedettiin kuitenkin myös se, että Jennyn vuoro olisi vasta noin klo 16 iltapäivästä ja odotusaika olisi pitkä. Päätettiin kuitenkin mennä paikalle jo aamupäivästä, sillä Cruftsia vartenhan tänne tultiin!

Saavuttiin Cruftsin näyttelypaikalle eli N.E.C -halliin noin klo 9:15. Vältettiin juuri ruuhka, jota alkoi kasaantua hallin parkkipaikoille. Parkkialuetta oli runsaasti. Käveltiin hallille parkkipaikoilta noin 20 minuttia, jonka jälkeen saavuttiin sisäänkäynnille. Siinä katsottiin pääsyliput ja sitten päästiin ihmettelemään koko Crufts-näyttelyä!

Paikka oli valtava, eikä sitä todellakaan turhaan sanota viisinkertaiseksi verrattuna Helsingin messukeskukseen. Halleja oli viisi ja jokaisessa niissä oli kehiä ja paljon paljon myyntipisteitä. Siellä saisi vietettyä useamman päivän pelkästään kojuja katsellessa!

Pian mentiin jo katsomaan, missä kehä sijaitsi. Papillonit olivat hallissa viisi kehässä 29. Kehä oli hieman suurempi mihin Suomessa oltiin totuttu, mutta ei kuitenkaan merkittävästi suurempi. Sitten etsittiin Jennyn loossi, eli paikka, jossa koiran tulisi olla lähes koko päivän ajan. Loosseja oli kymmeniä rivejä vieri vieressä. Ne olivat isompia, mitä etukäteen ajattelin.

Jennyn loossiin mahtuivat hyvin kaikki tavarat, koska otettiin mukaan vain tarpeelliset. Vaunut ja trimmauspöytä jätettiin suosiolla kotiin Suomeen, koska ajateltiin niiden kuljettamisen olevan hankalaa. Pärjättiin sitä paitsi hyvin ilman niitäkin. Kun oltiin saatu tavarat ja Jenny loossiin, mentiin vuorotellen katsomaan kehää.

Papillonien tuomarina toimi skotlantilainen Mr E Whitehill. Papilloneja oli noin 218 ja kehä alkoi kello 8:30 aamulla. Isossa-Britanniassa luokkia on paljon enemmän kuin Suomessa, joten siellä sai olla tarkkana, mikä luokka meneekään seuraavaksi. Muutenkaan kehäjärjestys ei ole täysin sama kuin Suomessa. Cruftsissa vain kahdelle parhaalle luokassaan kirjoitetaan ilmeisesti arvostelut, minkä vuoksi onkin mahdollista, että sama tuomari arvioi niin paljon koiria saman päivän aikana.

Jennyn vuoro oli neljän aikaan. Jenny osallistui narttujen avoimeen luokkaan, jossa oli eniten osallistujia. Jenny esiintyi mielestäni hyvin siihen nähden, kuinka rankka ja pitkä päivä meillä oli takana. Jenny oli myös joutunut matkustamaan kopassaan paljon. Jenny seisoi kehässä nätisti asennossa ja liikkui ryhmässä hyvin. Kisa oli kovatasoista, eikä Jenny sijoittunut parhaimpien joukkoon. Oli kiva huomata, että Jennyn ollessa kehässä sitä seurattiin ja kuvattiin. Kehän jälkeen saatiin myös kehuja Jennystä. 


Oli todella hienoa ja jännittävää seurata kehää sen ulkopuolelta sekä olla itse esittämässä Jennyä Cruftsissa, maailman suurimmassa koiranäyttelyssä 17-vuotiaana! Koko Crufts-näyttelyn näkeminen oli jo todella hienoa. Tänä vuonna Cruftsiin osallistui 22 000 koiraa, joista 69 oli Suomesta. Jenny kuului näihin 69 koiraan, jotka Suomesta osallistuivat - hienoa! Jenny oli myös ainoa papillon Suomesta Cruftsissa.

Kehän jälkeen käytiin kiertelemässä kojuja jokaisessa hallissa, vaikkakin monia kojuja oltiin jo purkamassa. Suurin osa oli kuitenkin vielä auki ja nähtiin mitä erilaisimpia tarvikkeita liittyen koiriin tai vähemmän liittyen niihin, olihan Cruftsissa huonekalujakin näytteillä. Näyttelyn kojujen ja koirien määrää on vaikea kuvailla, vaan se on itse koettava. Kojuista mukaan tarttui Crufts t-paita ja ulkoilutakki, Crufts herkkuja sekä Jennylle uusi lelu, joka muistuttaa Cruftsista.

Myyntikojujen kiertelyn jälkeen pakattiin tavarat ja lähdettiin autolle ja sitten kohti Tamworthin hotellia. Hotellissa seurattiin Cruftsin liveä ryhmäkehistä, kun papillonien voittaja oli hienosti ryhmänsä paras! Illalla käytiin vielä ravintolassa syömässä ja seurattiin, kun papillonien voittaja ja RYP1 voitti upeasti koko potin eli oli koko näyttelyn kaunein! Ensimmäistä kertaa ikinä papillon voitti siis Crufts-näyttelyn. Hienoa!

Seuraavassa postauksessa kerron paluumatkasta!

No comments:

Post a Comment