Saturday 16 March 2019

Crufts osa 1

Matka maailman suurimpaan koiranäyttelyyn / Travel to the world's largest dog show

Hi English readers! This post is unfortunately only in Finnish. I will publish a post from Crufts in English a little bit later. :)

Alkuvalmistelut

Ruotsin Voittaja -näyttelyn (9.12.2018) myötä Jenny sai osallistumisoikeuden vuoden 2019 Cruftsiin eli maailman suurimpaan koiranäyttelyyn Isoon-Britanniaan, joka järjestettiin NEC:ssä 7-10.3.2019. Papillonit olivat vuorossa sunnuntaina 10.3. Siitä alkoikin matkan suunnittelu, eli ensiksi oli päätettävä se, lähdetäänkö reissuun vai ei. Aikaa reissun suunnitteluun oli melko vähän, vain noin 2 kuukautta. Kyseessä olisi kuitenkin meille ainutlaatuinen tilaisuus päästä Jennyn kanssa Cruftsiin, joten päätettiin, että kyllä me matkaan lähdetään!

Ensin selvitettiin, milloin näyttelyyn ilmoittautuminen umpeutuu ja onneksi siihen oli vielä aikaa. Joulu tuli nopeasti, eikä tajuttu heti, että ATC-numero olisi pitänyt laittaa hakuun heti kun matkasta päätettiin. Ulkomaalainen koira tarvitsee siis ATC-numeron, jos sitä ei ole rekisteröity kennelliittoon ja jotta se voi kilpailla Britanniassa. ATC-numeron haku laitettiin myöhässä ja toivottiin, että se ehtisi ajoissa - ja onneksi näin kävi. Saatiin ATC-numero parin viikon sisällä. Sitten täytettiin ilmoittautuminen kaikkine papereineen ja todistuksineen. Sen täyttämiseen menikin useampi päivä. Sitten odoteltiin Cruftsista postia, jota tulikin paljon: pääsyliput, erilaisia esitteitä ja runsaasti tietoa Cruftsista.

Ilmoittautuminen ja ATC-numero olivat kunnossa, joten seuraavaksi oli käytännön asioiden hoitaminen. Paljon oli tekemistä, esimerkiksi Jennyn rokotukset ja muut määräykset tuli huolehtia kuntoon, lentoliput ja majoitukset neljälle yölle oli varattava sekä autonvuokraus hoidettava ennen matkaa. Lisäksi piti päättää, millä kokoonpanolla reissuun lähdetään.

Tein valmiiksi tietokoneella reissun aikataulun, eli monelta pitäisi olla ja missä. Kaikissa kohdissa oli huomioitava kellonaika: kello on kaksi tuntia vähemmän Iso-Britanniassa kuin Suomessa. Samoin Belgiassa kello on tunti vähemmän kuin Suomessa.
Suunnitelmana oli ensin ajaa perjantaina 8.3 Helsinkiin, josta lennettäisiin Belgian Brysseliin. Brysselistä vuokrattaisiin auto. Sitten ajettaisiin Brysselistä Ranskan Calaisiin, josta lähtee maanalainen autojuna (Eurotunnel) Ison-Britannian Folkestoneen. Folkestonesta ajettaisiin ensin Dartfordiin, jossa olisi yöpyminen pe-la välisenä yönä. Aamulla ajettaisiin Tamworthiin, jossa olisi yöpymiset la-su ja su-ma välisinä öinä sekä Jennyn pesu lauantaina. Sunnuntaina olisi näyttelypäivä Cruftsissa ja maanantaina lähtö Tamworthista kohti Folkestonea ja sitten jälleen autojunalla Calaisiin ja sieltä ajomatka Brysseliin. Brysselistä paluulento Helsinkiin olisi tiistaiaamuna 12.3. Enää olisi jäljellä paluumatka Helsingistä kotiin. Se, miten tämän reissun toteuttaminen sujui, selviää seuraavista postauksista!

Seuraavassa postauksessa kerron siis menomatkasta Isoon-Britanniaan ja kommelluksista matkan varrella!




No comments:

Post a Comment