Sunday, 17 March 2019

Crufts osa 2

Maisemia lentokoneesta
Lähdetään matkaan!
Jenny matkusti lentokopassa

Hi English readers! This post is unfortunately only in Finnish. I will publish a post from Crufts in English a little bit later. :)

Viikko ennen Cruftsia olimme vielä Joensuun näyttelyissä 2-3.3. Sen jälkeinen viikko jännitettiinkin jo tulevaa matkaa Isoon-Britanniaan. Alkuviikosta postista saapui tilaamamme klassinen mustavalkea mekko. Keskiviikkona Jennyllä oli eläinlääkäri, jossa sille annettiin ekinokokkoosilääkitys. Lisäksi keskiviikkoiltana pesin vielä Jennyn. Torstai-iltana kokeiltiin muutamaa kampausta ja päätettiin sitten, mikä kampaus tehtäisiin Crufts-päivänä. Päädyttiin tekemään niskanuttura. Torstai-iltana vuorossa oli myös pakkaamista.

Lähdimme matkaan kohti Cruftsia perjantaina 8.3. Aamulla kävin vielä yhden tunnin koulussa, jonka jälkeen oli vuorossa viimeiset pakkaamiset, eväiden tekeminen sekä lounaan syöminen. Auto täynnä tavaraa lähdettiin matkaan kohti Helsinkiä noin kello 11.00.

Brysselin lentoasemalla
Lento Helsingistä Brysseliin lähti suunnilleen kello 15:30 ja sen oli määrä olla perillä noin kello 17 Belgian aikaan (Suomen aikaan klo 18). Puoli tuntia lennettiin, kunnes kapteeni kertoi yhdessä mittarissa olevan vikaa. Niinpä palattiin takaisin Helsinkiin ja vikaa alettiin korjaamaan. Korjaus onnistui, mutta ensimmäinen ongelma aiheutti toisen ongelman hyrrissä, jotka oli kalibroitava. Kello 18 Suomen aikaan saatiin tietää, että lentokonetta on kuitenkin vaihdettava. Olimme tässä kohtaa istuneet koneessa jo kolme tuntia. No, tavarat kasaan, juostaan kaatosateessa bussiin, odotetaan ja sitten mennään toiseen koneeseen. Tällä kertaa lähtö sujui ongelmitta ja päästiin lähtemään noin kello 19:10. Noin 20:30 Belgian aikaan laskeuduttiin Brysseliin, eli kello oli tuolloin 21:30 Suomen aikaan. Lentomatkan aikana sain nukuttua ehkä noin tunnin. Lennon myöhästyminen siirsi aikatauluamme siis 3,5 tuntia eteenpäin. Matkalaukut saatiin puolen tunnin sisällä matkalaukkuhihnalta. Seuraavaksi mentiin vuokraamaan auto, joka oltiin varattu etukäteen.

Täällä odoteltiin junaa
Belgiassa kadut oli valaistu tosi hyvin ja tiet olivat hyvässä kunnossa. Ranskan puolelle päästyämme teitä ei ollut juurikaan valaistu, eivätkä ne olleet yhtä hyvässä kunnossa kuin Belgiassa. Kummassakaan maassa ei ollut lunta.

Isossa-Britanniassa
Seuraavaksi matkustettiin kohti Ranskan Calaisia noin kello 22 Belgian aikaan. Etukäteen oltiin selvitetty, että matka kestäisi ilman ruuhkia, eksymisiä ja pysähdyksiä noin 2h 15min. Calaisista lähtisi maanalainen juna Ison-Britannian Folkestoneen. Junan lähtöselvityksessä piti olla 45 minuuttia ennen junan lähtöä. Autojunan löytäminen kestikin aikansa. Kotona oltiin suunniteltu, että noin klo 22 junaan ehkä ehdittäisiin, mutta lennon takia tämä ei ollut mahdollista. Lennon myöhästyminen vaikutti paljon siihen, ettemme ehtineet myöskään siitä seuraavaan junaan.

Calaisissa meidän piti löytää paikka, jossa lemmikkieläimet tarkastettiin ennen junaan menoa, koska Jenny oli mukana. Paikan löytäminen kesti noin tunnin, koska käännyttiin yhdestä risteyksestä liian aikaisin. Yöllä ajaminen vaikutti varmasti myös asiaan. Lopulta, kello 00:10, löydettiin paikka ja virkailija tarkasti Jennyn passin ja antoi matkaliput. Ajateltiin tässä vaiheessa, että ehditään hyvin seuraavaan junaan, mutta lipunmyyntipisteellä sanottiinkin, että viimeinen kuulutus junaan meni juuri. No, ei auttanut muu kuin jäädä odottamaan seuraavaa junaa, joka lähtisi vasta klo 3:45 yöllä. Junavuorot menivät harvemmin yöllä ja siksi jouduttiin odottamaan junaa pitkään. Noin klo 3:20 Ranskan aikaan ajettiin monen mutkan kautta autojunaan. Kellohan oli tässä vaiheessa jo Suomen ajassa 4:20, joten arvatenkin väsymys oli melkoinen. Juna lähti myöhässä klo 3:55 ja matka kesti noin 35min. Junassa sain nukuttua noin 20min. Saavuimme Ison-Britannian Folkestoneen noin kello 3:30 Britannian aikaan eli 5:30 Suomen aikaan.


Tarkoituksena oli yöpyä Dartfordissa, jossa hotelli oli jo varattu. Oltiin etukäteen katsottu, että Folkestonesta Dartfordiin ajaisi noin 1h, mutta auton navigaattori näyttikin yli 2h johtuen tietöistä. Tietöitä oli ihan älyttömän paljon ja kokonaan se tie, jota pitkin meidän olisi pitänyt mennä Dartfordiin, oli suljettu. Olisi siis pitänyt kiertää hotellille pikkuteitä pitkin. Yritettiin kuitenkin päästä Darfordiin asti, vaikka olimme rättiväsyneitä ja oli jo aamuyö. Reitin löytäminen osoittautui liian vaikeaksi. Lisäksi vasemmanpuoleinen liikenne ja sen vilkkaus vaikuttivat asiaan. Siispä jäätiin lähelle Ashfordia yöpymään lähimpään mahdolliseen hotelliin.
Koirien ulkoilureitti

Ikävä kyllä hotelli ei ollut lemmikkiystävällinen ja taas oli aika keksiä mitä tehdään. Koska oltiin jo tosi väsyneitä ja haluttiin vaan nukkumaan, äiti ja Jenny jäivät autoon yöksi ja minä ja iskä mentiin hotelliin nukkumaan. Kello oli tässä kohtaa Ison-Britannian ajassa noin 5:00 aamuyöllä (Suomen aikaan 7:00). Oli pilkkopimeää. Nukuttiin noin 4 tuntia. Aamulla saatiinkin hotellista tietää, että tietöiden takia moottoritie, jota pitkin meidän olisi pitänyt mennä Dartfordiin, on suljettu öisin muutaman viikon ajan.


Lähdettiin jälleen matkaan lauantaina Ison-Britannian ajassa noin kello 10:00. Aamupalaksi syötiin eväitä autossa. Seuraavana vuorossa oli ajomatka Ashfordista Tamworthiin. Tällä kertaa matka sujui ilman suurempia ongelmia. Matkalla pysähdyttiin noin klo 13 Ison-Britannian aikaan syömässä aasialaista ruokaa ja käytettiin Jenny ulkona eräänlaisella niityllä. Siellä oli erikseen koirille tehty ulkoilureitti, josta Jenny tykkäsi kovasti. Ulkoilun jälkeen jatkettiin matkaa kohti majoituspaikkaa, Tamworthia.

Alunperin oli ajatuksena käydä jo lauantaina näyttelypaikalla, mutta oltiin niin väsyneitä vähien yöunien jäljiltä, ettei jaksettu vielä silloin käydä paikalla. Hotellille saavuttiin noin kello 14:30 Ison-Britannian aikaan. Levättiin hetki ja käytettiin Jenny jälleen ulkona. Seuraavaksi testattiin vielä seuraavan päivän kampausta pariin kertaan, koska oltiin harjoiteltu se vain kerran kotona aiemmin.

Illemmalla pesin Jennyn hotellissa. Kotona pesussa apuna on käytössä amme ja föönaamisessa trimmauspöytä. Molemmissa selkä ei rasitu juurikaan, toisin kuin pestessä koira lattiatasolla niin kuin hotellissa. Osaan jälleen arvostaa ammetta ja kumialustaista trimmauspöytää tämän reissun jälkeen enemmän! Pesun ja puunauksen jälkeen otettiin Jennystä muutamat kuvat ja sitten levähdettiin hetki.

Illalla käytiin syömässä hotellin viereisessä ravintolassa noin 20:30 Ison-Britannian aikaan. Samassa paikassa oli myös esimerkiksi uimahalli, kiipeilyseinä ja sisälaskettelupaikka. Uimahallissa oli menossa uintikisat. Laskettelupaikka sisällä oli jännä nähdä, kun muuten Isossa-Britanniassa ei ollut yhtään lunta. Rekkoja oli Isossa-Britanniassa ihan älyttömän paljon ja niitä tuli koko ajan vastaan liikenteessä. Myös tuuli oli koko maassa tosi kovaa koko sen ajan, kun olimme siellä. En tiedä, tuuleeko Isossa-Britanniassa aina niin paljon, mutta ainakin koko vierailumme ajan tuuli.

Seuraavassa postauksessa kerron sunnuntaista eli Crufts-näyttelypäivästä!

Lauantai-iltana

No comments:

Post a Comment