Wednesday 3 June 2015

15 faktaa Jennystä

Faktoja Jennystä

En tiedä, mistä tämä idea tuli, mutta joka tapauksessa teen nyt Jennystä 15 faktaa. Suurimman osan faktoista pystyy päättelemään ja olen joistakin maininnut blogissakin. AnniK on ottanut paljon kuvia Jennystä ja laitan niitä tällä tavalla eri postauksiin.

1. Jennyllä on tosi paksu turkki, joten karvanlähtöaikaa ei melkein huomaakaan. Näyttelyissä Jennyn paksua karvaa on kehuttu, sillä monilla perhoskoirilla on aika ohut turkki.

2. Jennyltä irtosi ainakin neljä viiksikarvaa viime viikolla. Viiksikarvat olivat varmaan jo niin pitkiä, että ne tippuivat pois. Niiden tilalle on jo kasvamassa uusia viiksikarvoja.

3. Jenny tykkää leikkiä tosi paljon aitauksessa ulkona. Yleisimmin Jenny leikkii jollain lelulla tai sitten "ulkoiluttaa itseään" hihnalla.

4. Jenny on käynyt yhteensä kahdeksassa näyttelyssä ja kahdessa Match Show:ssa tähän mennessä. Lisäksi olen ollut Jennyn kanssa yhteensä kolmessa Junior Handlerissa.

5. Jenny ei hauku lenkillä eikä näyttelyissä vastaantuleville koirille, vaikka ne haukkuisivat Jennylle.

6. Yleensä lenkillä, kun toinen koira tulee vastaan, Jenny ryhtyy heti haastamaan leikkiä. Jenny osaa kyllä varoa isoja koiria, mutta on niidenkin kanssa aika innokkaana. : )

7. Jenny rakastaa purupitkoja ja varsinkin sellaisia, joissa on päällä jotain esim, kanaa. Luulen, että Jennyn lempi purupitkot ovat Pedigree Dentastix- ja Denticks- purupitkot.

8. Jenny on lelujen "suurlevittäjä", sillä se kulettaa leluja ihan joka paikkaan, eikä tietenkään tuo niitä lelukoriin takaisin. Sama juttu sukilla, villasukilla ja hanskoilla.

9. Jenny tykkää tosi paljon sukkahousuista. Jenny kulettaa niitä ympäri huonetta ja näyttää silloin tosi hassulta. Jenny yrittää kai syödä niitä tai ainakin repiä. Jenny osaa hakea sukkahousuja ihan pyykkinarultakin, kun ne ovat kuivumassa. : D

10. Jennyllä on tummat, ruskeat silmät. Jennyn turkin väri on tricolour, joka tarkoittaa sitä, että ruskeaa on selvästi poskissa, silmien yläpuolella, korvien sisäpuolella ja hännän juuressa.
(tarkistin asian Suomen Papillon- ja Phaleneyhdistys r.y:n sivuilta)

11. Lenkillä Jenny joskus kävelee ihan hyvin, mutta joskus kävely ei maita yhtään. Yleensä koiraa mennään ulkoiluttamaan, mutta Jenny ei halua joskus kävellä yhtään ja sitten pitää vain seistä ja odottaa, milloin kävely maittaa. Jenny vain haistelee ilmaa ja istuu maassa. Siihen saattaa mennä joskus jopa viisi minuuttia.

12. Käytämme Jennyn ulkona nykyään päivittäin noin kolme- neljä kertaa. Jenny on myös paljon aitauksessa ja siellä Jenny saa haistella ilmaa niin paljon kuin haluaa.

13. Jenny on siskoonsa nähden jonkun verran matalampi ja sen erottaa aika selkeästi, kun koirat ovat vierekkäin.

14. Olemme keksineet Jennylle muutamia lempinimiä, joita ovat: Jennyli, Jennykkä ja Jentsy.

15. Jennyn korvat ovat jo tosi hyvin kehittyneet ja kasvaneet. Niihin on tullut jo aika pitkiäkin hapsuja. Jennyn korvia on kehunut tosi moni tuomari.

Pystyn julkaisemaan Jennyn ulkoiluvideon valitettavasti vasta huomenna, sillä videon lataaminen Youtubeen kestääkin tosi kauan. En tiedä, mikä on esteenä, ettei video lataudu normaaliin tapaan. Yritän kuitenkin saada videon huomenna Youtubeen katseltavaksi. : )

No comments:

Post a Comment