Wednesday 24 June 2015

Koirien hampaiden harjaus

Jennylle hammasharja ja -tahna

Kävimme ostamassa Jennylle hammasharjan ja -tahnan torstaina 18.6.2015. Hammasharja on kolmipuolinen, eli tosi kätevä, mutta se on liian iso Jennyn suuhun. Siitä syystä vaihdoimme hammasharjan seuraavaa kertaa varten ihmisten tosi pieneen hammasharjaan. Hammastahna on nimeltään Advanced Pet Care- Enzymatic Toothpaste ja se on suunnattu koirille, eikä se sisällä ksylitolia.
Koirille suunnattu hammastahna
Pesimme Jennyn hampaat ensimmäisen kerran heti torstai- iltana. Laitoin hammastahnaa ensin sormelleni ja annoin Jennyn nuolla sen pois, jotta Jenny tottuisi sen makuun. Jenny tykkäsi hammastahnan mausta ja hyvä niin. Alkuun olemme tehneet niin, että yksi pitää Jennyn hampaita näkyvissä ja minä pesen ne hammasharjalla ja -tahnalla. Olemme pesseet Jennyn hampaat vasta kolme kertaa, mutta tähän asti harjaus on mennyt oikein hyvin.

Kuulostaa ehkä oudolta, mutta annamme hampaiden harjauksen jälkeen Jennylle makupalan, jotta kokemuksesta tulisi Jennylle mukava. Näyttelyä edeltävänä päivänä hampaiden harjauksen "palkkio" voisi kuitenkin olla vaikka leikkihetki, jotta harjauksesta olisi mahdollisimman paljon hyötyä.

Pesemme Jennyn hampaat nyt alkuun tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin, mutta näyttelypäivän lähestyessä järjestys saattaa muuttua.


No comments:

Post a Comment