Lahden kansainvälinen koiranäyttely
Oltiin tänään Jennyn kanssa Lahdessa kansainvälisessä näyttelyssä. Papillonien arviointi alkoi heti aamulla kello 9. Tuomarina toimi Colm Hastings Irlannista.
Jennyn tuloksena oli upeasti ERI, VAK1, SA, PN1, CACIB, ROP (erinomainen, valioluokan voitto, sertifikaatin arvoinen, paras narttu nro 1, kansainvälinen sertifikaatti ja rotunsa paras)!
Lahti international dog show
We were in Lahti INT dog show with Jenny today. It was only at 9 o'clock when it was papillons' turn. The judge of the papillons was Mr. Colm Hastings from Ireland.
Jenny's result was fabulously EXC, CH1, CQ, BB1, CACIB, BOB (excellent, 1st of the champion class, certificate of quality, the best bitch, CACIB certificate and the best of breed)!
Tämä blogi kertoo perheenjäsenestämme, perhoskoira Jennystä. Jenny tuli meille 12.11.2014. Kerron Jennyn päivistä, näyttelyistä ja kaikesta, mitä Jenny oppii ja tekee sekä miten Jenny kasvaa. Ethän kopioi mitään ilman lupaani, kiitos! Iloisia lukuhetkiä kaikille! : ) I'll tell about Jenny's days, dog shows and how Jenny grows. Please, don't copy photos or text without my permission, thank you. Happy readings for everyone! :)
Sunday, 31 March 2019
Friday, 22 March 2019
Crufts 2019
On Saturday 9th March after the bath |
Jenny got a qualification for Crufts 2019 from Stockholm Hundmässa (9.12.2018) and we decided travel to the UK to Crufts. This year Crufts was from 7th to the 10th March. We were in Crufts for the first time ever and it was an unique experience! I didn't have ever thought that I would travel to the world largest dog show and I would handle Jenny on the ring.
The toy and utility group was on Sunday 10th March at Crufts. I handled Jenny on the ring and I think Jenny did good job even we had an eventful journey from Finland to UK. Unfortunately Jenny didn't get placed. Anyway, it was really amazing to watch the Crufts show and handle Jenny on the ring at only 17-years-old! The experience was memorable!
After ring we went to shopping at Crufts. There were plenty of places of sales! Crufts' showplace, the NEC, is about five times larger than Helsinki's Messukeskus where it is ordered Finland's biggest dog event every year. There were many many dogs and people during this four-day dog show at Crufts: over 22 000 dogs were competed (69 from Finland)!
We had a really nice and unique time at Crufts 2019!
Labels:
country,
Crufts,
dog show,
kaupunki,
näyttely,
näyttelyasento,
reissu,
showposition,
trip
Tuesday, 19 March 2019
Crufts osa 4
Eläinlääkäriasema Isossa-Britanniassa |
Hi English readers! This post is unfortunately only in Finnish. I will publish a post from Crufts in English a little bit later. :)
Maanantaina 11.3 saatiin nukkua kerrankin pidempään. Aamupalalle mentiin noin kello 8:30 ja sen jälkeen pakattiin tavarat ja lähdettiin ajamaan Tamworthista kohti Folkestonea.
Matkalla ryhdyin kirjoittamaan Crufts osa 1 - blogipostausta ja ollessani kohdassa, jossa kirjoitin Jennyn eläinlääkärikäynnistä keskiviikkona 6.3 tajusin, ettei muistettu sunnuntaina eli edellisenä päivänä käyttää Jennyä eläinlääkärillä Cruftsissa. Jennyn piti siis saada ekinokokkoosilääkitys vielä ennen Suomeen paluuta. Tämän tajuttuamme ryhdyimme heti etsimään lähintä eläinlääkäriasemaa ja onneksi löysimme sellaisen noin viiden kilometrin päästä.
Kello oli tässä kohtaa jo yli 12. Meillä kävi eläinlääkärin kanssa tuuri, koska oli enää tunti aikaa hoitaa lääkitys kuntoon. Lisäksi eläinlääkäri kertoi, että jos olisimme tulleet viisi minuuttia myöhemmin, ei aika olisi mitenkään järjestynyt. Jenny sai kuitenkin ekinokokkoosilääkityksen ja päästiin taas jatkamaan matkaa kohti Folkestonea.
Matkalla jouduttiin pieneen ruuhkaan noin klo 12:45, mutta vastakkainsuuntaisella tiellä se ruuhka vasta olikin: kaikki neljä kaistaa olivat ruuhkassa ja jonossa yli 30 kilometrin matkalla, eikä liikenne liikkunut mihinkään! Suomen ruuhkat eivät ole mitään verrattuna Englannin ruuhkiin. Voin vain kuvitella vaikkapa Lontoon ruuhkat...(me siis kierrettiin Lontoo aikataulusyistä). Lisäksi Englannissa oli tosi paljon rekkoja, tuulta sekä isoja tietöitä lähellä Folkestonea varsinkin. Isossa-Britanniassa oli myös tottakai paljon enemmän tiekaistoja kuin Suomessa, enimmillään matkalla ajettiin tiellä, jossa oli 6 kaistaa yhteen suuntaan eli 12 kaistaa yhteensä.
Folkestonessa oli jälleen lipun osto junaan ja lähtöselvitys. Folkestonessa löydettiin junaan menevä tie heti ja ehdittiinkin jo miettiä, miten ihmeessä ei jouduttu mihinkään "ongelmatilanteeseen". Kohta huomattiinkin, että myöhästyttiin junasta 1-2 minuuttia. Taas!
Vastakkaissuuntainen tie oli aivan ruuhkassa yli 30 km matkalta |
Junaa odoteltiin täällä |
Illalla vuorossa oli päivän ensimmäinen kunnon ateria, joka syötiin hotellin ravintolassa. Oltiin syöty vain aamupala ja eväitä autossa, joten oli jo nälkäkin. Ruokailun jälkeen Jenny käytettiin vielä ulkona ja sitten vuorossa oli yöunten aika.
Tiistaina 12.3 herättiin noin kahdeksan aikaan aamulla. Käytiin aamupalalla, pakattiin tavarat kasaan, käytettiin Jenny ulkona ja siirryttiin lentokentän lähtöselvitysten ja kauppojen kautta oikean portin luokse. Lentokentän kaupoista ostettiin tuliaisiksi belgialaista suklaata.
Bussilla matkustettiin lentokoneelle ja noustiin koneeseen. Jenny tajusi jo lentokentällä sen, että kohta joutuu koneeseen, joten sitä pelotti. Paluumatkalla koneessa oli paljon enemmän tilaa Jennylle olla jalkotilassa lentolaukussaan kuin menomatkalla, vaikka alunperin luultiin asian olevan toistepäin.
Lento lähti Brysselistä Belgian aikaan kello 11:40 ja oltiin Helsingissä noin klo 15 Suomen aikaan. Ajomatka kotiin meni hyvin ja oltiin kotona noin kello 19.
Matkalla autojunaan |
Hieno, ikimuistoinen ja tapahtumarikas kokemus oli Crufts sekä reissu kaikin puolin! Tämä varmasti muistetaan pitkään, vieläkin pidempään erilaisten matkamuistojen ja kommellusten myötä!
Uusi Crufts-lelu |
Aamupalalla maanantaiaamuna Brysselissä |
Nähtiin myös Tintti-lentokone |
Jenny matkusti lentokopassaan |
Vihdoin Suomessa! |
Monday, 18 March 2019
Crufts osa 3
Näyttelypäivä Cruftsissa
Hi English readers! This post is unfortunately only in Finnish. I will publish a post from Crufts in English a little bit later. :)
Sunnuntaina 10.3 herätys soi kello 6:00. Olin etukäteen lukenut, että suositus olisi mennä Cruftsiin (N.E.C) klo 7-8 välillä aamulla, koska sen jälkeen ruuhka kasvaisi. Tiedettiin kuitenkin myös se, että Jennyn vuoro olisi vasta noin klo 16 iltapäivästä ja odotusaika olisi pitkä. Päätettiin kuitenkin mennä paikalle jo aamupäivästä, sillä Cruftsia vartenhan tänne tultiin!
Saavuttiin Cruftsin näyttelypaikalle eli N.E.C -halliin noin klo 9:15. Vältettiin juuri ruuhka, jota alkoi kasaantua hallin parkkipaikoille. Parkkialuetta oli runsaasti. Käveltiin hallille parkkipaikoilta noin 20 minuttia, jonka jälkeen saavuttiin sisäänkäynnille. Siinä katsottiin pääsyliput ja sitten päästiin ihmettelemään koko Crufts-näyttelyä!
Paikka oli valtava, eikä sitä todellakaan turhaan sanota viisinkertaiseksi verrattuna Helsingin messukeskukseen. Halleja oli viisi ja jokaisessa niissä oli kehiä ja paljon paljon myyntipisteitä. Siellä saisi vietettyä useamman päivän pelkästään kojuja katsellessa!
Pian mentiin jo katsomaan, missä kehä sijaitsi. Papillonit olivat hallissa viisi kehässä 29. Kehä oli hieman suurempi mihin Suomessa oltiin totuttu, mutta ei kuitenkaan merkittävästi suurempi. Sitten etsittiin Jennyn loossi, eli paikka, jossa koiran tulisi olla lähes koko päivän ajan. Loosseja oli kymmeniä rivejä vieri vieressä. Ne olivat isompia, mitä etukäteen ajattelin.
Papillonien tuomarina toimi skotlantilainen Mr E Whitehill. Papilloneja oli noin 218 ja kehä alkoi kello 8:30 aamulla. Isossa-Britanniassa luokkia on paljon enemmän kuin Suomessa, joten siellä sai olla tarkkana, mikä luokka meneekään seuraavaksi. Muutenkaan kehäjärjestys ei ole täysin sama kuin Suomessa. Cruftsissa vain kahdelle parhaalle luokassaan kirjoitetaan ilmeisesti arvostelut, minkä vuoksi onkin mahdollista, että sama tuomari arvioi niin paljon koiria saman päivän aikana.
Jennyn vuoro oli neljän aikaan. Jenny osallistui narttujen avoimeen luokkaan, jossa oli eniten osallistujia. Jenny esiintyi mielestäni hyvin siihen nähden, kuinka rankka ja pitkä päivä meillä oli takana. Jenny oli myös joutunut matkustamaan kopassaan paljon. Jenny seisoi kehässä nätisti asennossa ja liikkui ryhmässä hyvin. Kisa oli kovatasoista, eikä Jenny sijoittunut parhaimpien joukkoon. Oli kiva huomata, että Jennyn ollessa kehässä sitä seurattiin ja kuvattiin. Kehän jälkeen saatiin myös kehuja Jennystä.
Oli todella hienoa ja jännittävää seurata kehää sen ulkopuolelta sekä olla itse esittämässä Jennyä Cruftsissa, maailman suurimmassa koiranäyttelyssä 17-vuotiaana! Koko Crufts-näyttelyn näkeminen oli jo todella hienoa. Tänä vuonna Cruftsiin osallistui 22 000 koiraa, joista 69 oli Suomesta. Jenny kuului näihin 69 koiraan, jotka Suomesta osallistuivat - hienoa! Jenny oli myös ainoa papillon Suomesta Cruftsissa.
Myyntikojujen kiertelyn jälkeen pakattiin tavarat ja lähdettiin autolle ja sitten kohti Tamworthin hotellia. Hotellissa seurattiin Cruftsin liveä ryhmäkehistä, kun papillonien voittaja oli hienosti ryhmänsä paras! Illalla käytiin vielä ravintolassa syömässä ja seurattiin, kun papillonien voittaja ja RYP1 voitti upeasti koko potin eli oli koko näyttelyn kaunein! Ensimmäistä kertaa ikinä papillon voitti siis Crufts-näyttelyn. Hienoa!
Seuraavassa postauksessa kerron paluumatkasta!
Labels:
Crufts,
dog show,
näyttely,
näyttelyasento,
outdoor recreation,
palkinto,
prize,
reissu,
showposition,
trip,
ulkoilu
Sunday, 17 March 2019
Crufts osa 2
Maisemia lentokoneesta |
Jenny matkusti lentokopassa |
Hi English readers! This post is unfortunately only in Finnish. I will publish a post from Crufts in English a little bit later. :)
Viikko ennen Cruftsia olimme vielä Joensuun näyttelyissä 2-3.3. Sen jälkeinen viikko jännitettiinkin jo tulevaa matkaa Isoon-Britanniaan. Alkuviikosta postista saapui tilaamamme klassinen mustavalkea mekko. Keskiviikkona Jennyllä oli eläinlääkäri, jossa sille annettiin ekinokokkoosilääkitys. Lisäksi keskiviikkoiltana pesin vielä Jennyn. Torstai-iltana kokeiltiin muutamaa kampausta ja päätettiin sitten, mikä kampaus tehtäisiin Crufts-päivänä. Päädyttiin tekemään niskanuttura. Torstai-iltana vuorossa oli myös pakkaamista.
Lähdimme matkaan kohti Cruftsia perjantaina 8.3. Aamulla kävin vielä yhden tunnin koulussa, jonka jälkeen oli vuorossa viimeiset pakkaamiset, eväiden tekeminen sekä lounaan syöminen. Auto täynnä tavaraa lähdettiin matkaan kohti Helsinkiä noin kello 11.00.
Brysselin lentoasemalla |
Täällä odoteltiin junaa |
Isossa-Britanniassa |
Calaisissa meidän piti löytää paikka, jossa lemmikkieläimet tarkastettiin ennen junaan menoa, koska Jenny oli mukana. Paikan löytäminen kesti noin tunnin, koska käännyttiin yhdestä risteyksestä liian aikaisin. Yöllä ajaminen vaikutti varmasti myös asiaan. Lopulta, kello 00:10, löydettiin paikka ja virkailija tarkasti Jennyn passin ja antoi matkaliput. Ajateltiin tässä vaiheessa, että ehditään hyvin seuraavaan junaan, mutta lipunmyyntipisteellä sanottiinkin, että viimeinen kuulutus junaan meni juuri. No, ei auttanut muu kuin jäädä odottamaan seuraavaa junaa, joka lähtisi vasta klo 3:45 yöllä. Junavuorot menivät harvemmin yöllä ja siksi jouduttiin odottamaan junaa pitkään. Noin klo 3:20 Ranskan aikaan ajettiin monen mutkan kautta autojunaan. Kellohan oli tässä vaiheessa jo Suomen ajassa 4:20, joten arvatenkin väsymys oli melkoinen. Juna lähti myöhässä klo 3:55 ja matka kesti noin 35min. Junassa sain nukuttua noin 20min. Saavuimme Ison-Britannian Folkestoneen noin kello 3:30 Britannian aikaan eli 5:30 Suomen aikaan.
Tarkoituksena oli yöpyä Dartfordissa, jossa hotelli oli jo varattu. Oltiin etukäteen katsottu, että Folkestonesta Dartfordiin ajaisi noin 1h, mutta auton navigaattori näyttikin yli 2h johtuen tietöistä. Tietöitä oli ihan älyttömän paljon ja kokonaan se tie, jota pitkin meidän olisi pitänyt mennä Dartfordiin, oli suljettu. Olisi siis pitänyt kiertää hotellille pikkuteitä pitkin. Yritettiin kuitenkin päästä Darfordiin asti, vaikka olimme rättiväsyneitä ja oli jo aamuyö. Reitin löytäminen osoittautui liian vaikeaksi. Lisäksi vasemmanpuoleinen liikenne ja sen vilkkaus vaikuttivat asiaan. Siispä jäätiin lähelle Ashfordia yöpymään lähimpään mahdolliseen hotelliin.
Koirien ulkoilureitti |
Ikävä kyllä hotelli ei ollut lemmikkiystävällinen ja taas oli aika keksiä mitä tehdään. Koska oltiin jo tosi väsyneitä ja haluttiin vaan nukkumaan, äiti ja Jenny jäivät autoon yöksi ja minä ja iskä mentiin hotelliin nukkumaan. Kello oli tässä kohtaa Ison-Britannian ajassa noin 5:00 aamuyöllä (Suomen aikaan 7:00). Oli pilkkopimeää. Nukuttiin noin 4 tuntia. Aamulla saatiinkin hotellista tietää, että tietöiden takia moottoritie, jota pitkin meidän olisi pitänyt mennä Dartfordiin, on suljettu öisin muutaman viikon ajan.
Lähdettiin jälleen matkaan lauantaina Ison-Britannian ajassa noin kello 10:00. Aamupalaksi syötiin eväitä autossa. Seuraavana vuorossa oli ajomatka Ashfordista Tamworthiin. Tällä kertaa matka sujui ilman suurempia ongelmia. Matkalla pysähdyttiin noin klo 13 Ison-Britannian aikaan syömässä aasialaista ruokaa ja käytettiin Jenny ulkona eräänlaisella niityllä. Siellä oli erikseen koirille tehty ulkoilureitti, josta Jenny tykkäsi kovasti. Ulkoilun jälkeen jatkettiin matkaa kohti majoituspaikkaa, Tamworthia.
Alunperin oli ajatuksena käydä jo lauantaina näyttelypaikalla, mutta oltiin niin väsyneitä vähien yöunien jäljiltä, ettei jaksettu vielä silloin käydä paikalla. Hotellille saavuttiin noin kello 14:30 Ison-Britannian aikaan. Levättiin hetki ja käytettiin Jenny jälleen ulkona. Seuraavaksi testattiin vielä seuraavan päivän kampausta pariin kertaan, koska oltiin harjoiteltu se vain kerran kotona aiemmin.
Illemmalla pesin Jennyn hotellissa. Kotona pesussa apuna on käytössä amme ja föönaamisessa trimmauspöytä. Molemmissa selkä ei rasitu juurikaan, toisin kuin pestessä koira lattiatasolla niin kuin hotellissa. Osaan jälleen arvostaa ammetta ja kumialustaista trimmauspöytää tämän reissun jälkeen enemmän! Pesun ja puunauksen jälkeen otettiin Jennystä muutamat kuvat ja sitten levähdettiin hetki.
Illalla käytiin syömässä hotellin viereisessä ravintolassa noin 20:30 Ison-Britannian aikaan. Samassa paikassa oli myös esimerkiksi uimahalli, kiipeilyseinä ja sisälaskettelupaikka. Uimahallissa oli menossa uintikisat. Laskettelupaikka sisällä oli jännä nähdä, kun muuten Isossa-Britanniassa ei ollut yhtään lunta. Rekkoja oli Isossa-Britanniassa ihan älyttömän paljon ja niitä tuli koko ajan vastaan liikenteessä. Myös tuuli oli koko maassa tosi kovaa koko sen ajan, kun olimme siellä. En tiedä, tuuleeko Isossa-Britanniassa aina niin paljon, mutta ainakin koko vierailumme ajan tuuli.
Seuraavassa postauksessa kerron sunnuntaista eli Crufts-näyttelypäivästä!
Lauantai-iltana |
Saturday, 16 March 2019
Crufts osa 1
Matka maailman suurimpaan koiranäyttelyyn / Travel to the world's largest dog show
Ruotsin Voittaja -näyttelyn (9.12.2018) myötä Jenny sai osallistumisoikeuden vuoden 2019 Cruftsiin eli maailman suurimpaan koiranäyttelyyn Isoon-Britanniaan, joka järjestettiin NEC:ssä 7-10.3.2019. Papillonit olivat vuorossa sunnuntaina 10.3. Siitä alkoikin matkan suunnittelu, eli ensiksi oli päätettävä se, lähdetäänkö reissuun vai ei. Aikaa reissun suunnitteluun oli melko vähän, vain noin 2 kuukautta. Kyseessä olisi kuitenkin meille ainutlaatuinen tilaisuus päästä Jennyn kanssa Cruftsiin, joten päätettiin, että kyllä me matkaan lähdetään!
Ensin selvitettiin, milloin näyttelyyn ilmoittautuminen umpeutuu ja onneksi siihen oli vielä aikaa. Joulu tuli nopeasti, eikä tajuttu heti, että ATC-numero olisi pitänyt laittaa hakuun heti kun matkasta päätettiin. Ulkomaalainen koira tarvitsee siis ATC-numeron, jos sitä ei ole rekisteröity kennelliittoon ja jotta se voi kilpailla Britanniassa. ATC-numeron haku laitettiin myöhässä ja toivottiin, että se ehtisi ajoissa - ja onneksi näin kävi. Saatiin ATC-numero parin viikon sisällä. Sitten täytettiin ilmoittautuminen kaikkine papereineen ja todistuksineen. Sen täyttämiseen menikin useampi päivä. Sitten odoteltiin Cruftsista postia, jota tulikin paljon: pääsyliput, erilaisia esitteitä ja runsaasti tietoa Cruftsista.
Ilmoittautuminen ja ATC-numero olivat kunnossa, joten seuraavaksi oli käytännön asioiden hoitaminen. Paljon oli tekemistä, esimerkiksi Jennyn rokotukset ja muut määräykset tuli huolehtia kuntoon, lentoliput ja majoitukset neljälle yölle oli varattava sekä autonvuokraus hoidettava ennen matkaa. Lisäksi piti päättää, millä kokoonpanolla reissuun lähdetään.
Tein valmiiksi tietokoneella reissun aikataulun, eli monelta pitäisi olla ja missä. Kaikissa kohdissa oli huomioitava kellonaika: kello on kaksi tuntia vähemmän Iso-Britanniassa kuin Suomessa. Samoin Belgiassa kello on tunti vähemmän kuin Suomessa.
Hi English readers! This post is unfortunately only in Finnish. I will publish a post from Crufts in English a little bit later. :)
Alkuvalmistelut
Alkuvalmistelut
Ruotsin Voittaja -näyttelyn (9.12.2018) myötä Jenny sai osallistumisoikeuden vuoden 2019 Cruftsiin eli maailman suurimpaan koiranäyttelyyn Isoon-Britanniaan, joka järjestettiin NEC:ssä 7-10.3.2019. Papillonit olivat vuorossa sunnuntaina 10.3. Siitä alkoikin matkan suunnittelu, eli ensiksi oli päätettävä se, lähdetäänkö reissuun vai ei. Aikaa reissun suunnitteluun oli melko vähän, vain noin 2 kuukautta. Kyseessä olisi kuitenkin meille ainutlaatuinen tilaisuus päästä Jennyn kanssa Cruftsiin, joten päätettiin, että kyllä me matkaan lähdetään!
Ensin selvitettiin, milloin näyttelyyn ilmoittautuminen umpeutuu ja onneksi siihen oli vielä aikaa. Joulu tuli nopeasti, eikä tajuttu heti, että ATC-numero olisi pitänyt laittaa hakuun heti kun matkasta päätettiin. Ulkomaalainen koira tarvitsee siis ATC-numeron, jos sitä ei ole rekisteröity kennelliittoon ja jotta se voi kilpailla Britanniassa. ATC-numeron haku laitettiin myöhässä ja toivottiin, että se ehtisi ajoissa - ja onneksi näin kävi. Saatiin ATC-numero parin viikon sisällä. Sitten täytettiin ilmoittautuminen kaikkine papereineen ja todistuksineen. Sen täyttämiseen menikin useampi päivä. Sitten odoteltiin Cruftsista postia, jota tulikin paljon: pääsyliput, erilaisia esitteitä ja runsaasti tietoa Cruftsista.
Ilmoittautuminen ja ATC-numero olivat kunnossa, joten seuraavaksi oli käytännön asioiden hoitaminen. Paljon oli tekemistä, esimerkiksi Jennyn rokotukset ja muut määräykset tuli huolehtia kuntoon, lentoliput ja majoitukset neljälle yölle oli varattava sekä autonvuokraus hoidettava ennen matkaa. Lisäksi piti päättää, millä kokoonpanolla reissuun lähdetään.
Tein valmiiksi tietokoneella reissun aikataulun, eli monelta pitäisi olla ja missä. Kaikissa kohdissa oli huomioitava kellonaika: kello on kaksi tuntia vähemmän Iso-Britanniassa kuin Suomessa. Samoin Belgiassa kello on tunti vähemmän kuin Suomessa.
Suunnitelmana oli ensin ajaa perjantaina 8.3 Helsinkiin, josta lennettäisiin
Belgian Brysseliin. Brysselistä vuokrattaisiin auto. Sitten ajettaisiin
Brysselistä Ranskan Calaisiin, josta lähtee maanalainen autojuna (Eurotunnel)
Ison-Britannian Folkestoneen. Folkestonesta ajettaisiin ensin Dartfordiin,
jossa olisi yöpyminen pe-la välisenä yönä. Aamulla ajettaisiin Tamworthiin,
jossa olisi yöpymiset la-su ja su-ma välisinä öinä sekä Jennyn pesu lauantaina.
Sunnuntaina olisi näyttelypäivä Cruftsissa ja maanantaina lähtö Tamworthista
kohti Folkestonea ja sitten jälleen autojunalla Calaisiin ja sieltä ajomatka
Brysseliin. Brysselistä paluulento Helsinkiin olisi tiistaiaamuna 12.3. Enää
olisi jäljellä paluumatka Helsingistä kotiin. Se, miten tämän reissun
toteuttaminen sujui, selviää seuraavista postauksista!
Subscribe to:
Posts (Atom)