Wednesday, 13 December 2017

Joulukalenteri luukku 13 - The Advent calendar window 13

Jennyn lemppareita

Nukkumapaikka
Jenny nukkuu yleensä joko päiväpeiton päällä lattialla, viime jouluna saadun pehmusteen päällä, matolla tai omassa kopassaan. Jos päiväpeiton päällä lattialla on tyyny, kiipeää Jenny korkeimmalle kohdalle ja lepää siinä tai sen vieressä.

Herkut
Jennyn lemppariherkkuja ovat luultavastikin pakastekuivatut herkut, sekä ankka- ja kanafileet. Jenny tykkää myös Dentastix-purutikuista, jotka vähentävät plakin ja hammaskiven syntyä. Jenny tykkää myös tosi paljon mm. porkkanasta ja kurkusta.

Lelut
Jennyllä on paljon leluja, mutta leluista on muutama, joilla Jenny leikkii eniten. Jenny tykkää erilaisista palloista paljon, mutta lempparina taitaa olla edelleen punainen vinkupallo, sekä joskus myös ihan tavalliset pallomeripallot. Jennyn lempparileluihin taitaa kuulua myös heppalelu, joka saatiin Jennyn kasvattajalta, kun haimme Jennyn.

Lenkkeily
Jenny tykkää eniten kävellä, jos on kuivaa. Sateessa Jenny ei kävele yleensä muualle, kuin vain kotiinpäin. Jenny tykkää kävellä myös metsässä. Kävelyvauhti on useimmiten melko hidas, koska Jenny välillä jää haistelemaan ihan vaan ilmaa ja miettii, kävelläkö vaiko eikö. Jenny myös usein päättää kävelyreitin. Pihalla ulkona Jenny tykkää juosta ja leikkiä aitauksessa. Varsinkin lumesta Jenny tykkää paljon, ja sen ansiosta kävelee lenkeilläkin paremmin.

Sukat ja sukkahousut
Jenny tykkää tosi paljon sukista sekä villa- ja pörrösukista. Jenny hakee yleensä sukat suoraan pyykkikorista tai ottaa ne mukaansa silloin kun on itse "auttamassa" pyykkien laitossa. Tällöin, kun Jenny nappaa sukan mukaansa, kipittää se sukka suussaan kovaa vauhtia joko olo- tai makuuhuoneeseen. Myös sukkahousuja Jenny vie pyykkikorista ja välillä myös suoraan pyykkinarulta, jossa vaatteet kuivuvat. :D

Jenny's favourites

Sleeping place
Jenny likes to sleep on the counterpane which is on the floor. She often sleeps on the different paddings, on carpets or in her pet carrier bag. If a pillow is on the counterpane, Jenny climbs on the pillow and rests there or she wants to sleep next to the pillow.

Yummies
Jenny's favourite yummies are probably freeze-dried yummies and the duckfillet as well as the chickenfillet. Jenny also likes Dentastix-sticks and carrot and cucumber.

Toys
Jenny has really many toys, but there are few toys which are more popular than the others. Jenny likes very much balls, but her favourite ball is maybe a red wheezy ball. She also likes a horse toy that we have gotten from Jenny's breeder, when we got Jenny.

Outdoor recreation
Jenny likes to walk, if the ground is dry. If it rains, Jenny usually walks only back home. Jenny likes also to walk in the forest. Walk speed is often slow, because Jenny sniffs a lot. Jenny usually decides the walking round. There is a dog fence on our back yard where Jenny likes to run and play. On the winter time Jenny likes to walk a lot if it isn't too cold. She loves snow!

Socks and tights
Jenny likes very much the woolen stockings and the other socks. Jenny gets socks often straight from the laundry basket or Jenny takes them, when she is "helping" with the laundry. When she gets a sock, she runs quicky with the sock to the bedroom or to the living room. Jenny gets also tights from the laundry basket or staight from the clothes line. She also loves tights!

No comments:

Post a Comment