Monday, 11 December 2017

Joulukalenteri luukku 11 - The Advent calendar window 11

Viikonloppu Helsingissä

Oltiin kansainvälisissä voittaja-näyttelyissä viime perjantaista sunnuntaihin Messukeskuksessa. Papilloneja oli perjantaina ja sunnuntaina vajaa 40, lauantaina lähes 50. Narttuja oli joka päivä enemmän kuin uroksia. Perjantaina tuomarina toimi islantilainen Asta Maria Gudbergsdottir, lauantaina norjalainen Svein Helgesen ja sunnuntaina ruotsalainen Bo Skalin. Kehät olivat heti aamusta kaikkina päivinä, joten herätys oli aikaisin joka aamu.

Perjantaina ja lauantaina Jenny sai ERI:n mutta ei SA:ta. Molempina päivinä Jenny karsiutui viimeksenä valioluokasta ennen sijoittamista. Sunnuntaina Jenny sai ERI:n ja oli valioluokan toinen ja sai SA:n. Tuomari jäi vielä valioiden kilpailuluokan jälkeen juttelemaan ja kertoi, miksi kyseinen sijoitus. Hän sanoi Jennyn olevan erinomainen, mutta pohjavillaa oli vähän liikaa. Paras narttu -kehässä Jenny oli neljäs saaden varacacibin. Narttuja oli sunnuntaina 22, joten neljäs sija oli ihan hyvä.

Tottakai olisin toivonut Jennyn sijoittuvan joka päivä, mutta kilpailijoita oli paljon ja Jenny sai kuitenkin hyvät arvioinnit. Jennyn turkkia on aiemmin sanottu erinomaiseksi, mutta perjantaina sitä sanottiin pehmeäksi ja sunnuntaina liikaa pohjavillaa omaavaksi. Myös korvahapsuja olisi saanut olla vähemmän, jotta Jenny jaksaisi paremmin kannatella niitä.

Joka tapauksessa Messarissa oli jälleen paljon myyntipisteitä, joista ostimmekin vaikka mitä. Mukaan lähti mm. uusi shampoo ja hoitoaine, joita päästään pian testaamaan. Onneksi nyt on näyttelyistä taukoa, niin saadaan levättyä ja testailtua uutta shampoota ja hoitoainetta. Jennykin saa nyt levähtää ennen seuraavia näyttelyitä.

The weekend in Helsinki
We were in the international winner- dog shows from Friday to Sunday. Papillons' turns were in the morning in all these days, so we needed to wake up early. Papillons' judge was Ms. Asta Maria Gudbergsdottir from Iceland on Friday, Mr. Svein Helgesen from Norge on Saturday and Mr. Bo Skalin from Sweden on Sunday.

On Friday and Saturday Jenny got only excellent, not CQ. On Friday the judge wrote, that Jenny's coat was little soft and she has little too much ear fringes. Both of these days, Jenny was the last one, who left the ring in the bitches champion class, just before the ranking.

Sunday was a little better day than Friday and Saturday. Jenny got excellent and was the second in the bitches champion class. She got CQ and was the best bitch 4th. She also got reserve cacib. The judge told that Jenny is excellent, but she has little too much undercoat in his opinion. There were 22 bitches and Jenny was 4th, so it went quite well.

Of course, we wished that Jenny would been placed every day. However Jenny got great evaluations. The judges have commented before that Jenny's coat texture is excellent, but in this weekend, the thing was differently.

There were a lot of places of sales on the show place. We bought new shampoo and conditioner for Jenny, so we can test them, because now it's break from the shows. The weekend was hard for Jenny and for us, so it's nice to be on the show break now.


No comments:

Post a Comment