Saturday, 16 December 2017

Joulukalenteri luukku 16 - The Advent calendar window 16

Miten Jenny tuli meille?

En ole koskaan kertonut blogissani, miksi juuri papillon on meille se sopiva rotu ja miten ylipäätään Jenny tuli meille. Tässä luukussa kerron sen lyhyesti.

Olin koko ikäni toivonut koiraa, mutta pitkään osa perheenjäsenistäni oli vastustanut sitä. Meillä ei ollut aikaisemmin ollut mitään lemmikkiä, mutta mummolassa oli useitakin. Kissojen lisäksi siellä oli myös papillon nimeltä Teppo. Aikaisemmin heillä oli ollut myös toinen perhoskoira, joten rotu oli meille tuttu. Perhoskoiria on siis kahta "lajia", mutta ainoa eroavaisuus on niissä korvien asento. Pystykorvaiset ovat papilloneja ja luppakorvaiset phaleneita.

Muut paitsi isä, eivät pian enää vastustaneet asiaa. Monta vuotta puhuttiin aina koirasta ja kuinka sellaisen haluaisin. Monen vuoden jälkeen syksyllä 2014 isä alkoi lämmetä ajatukselle, onneksi! Tiesimme myös kasvattajan valmiiksi. Hänellä olikin vajaa neljän kuukauden ikäinen narttupentu myynnissä. Ja tuo pentu oli Jenny! Kävimme katsomassa Jennyä 12.11.2014 ja ihastuimme tähän ihan täysin. Muistan, kun Jenny antoi kaikille lämpimän vastaanoton ja halusi paljon rapsutuksia ja silittelyä. Jenny tykkäsi kovasti äidin kaulakorusta ja tutki sitä innokkaasti lähes koko ajan, kun olimme hakemassa Jennyä.

Kotona Jenny tuli melko nopeasti kopastaan tutkimaan uusia paikkoja. Jenny palasi aina takaisin kopan lähettyville, kun oli käynyt kurkkaamassa seuraavaa tilaa. Pienenä Jenny pelkäsi takan alla olevaa kiiltävää alustaa, eikä uskaltanut kävellä sen lähelläkään. Kun Jenny tuli meille, tutki se myös oman pikku pehmukekoppansa sekä leikki jo vähän leluilla, mitä olimme sille ostaneet. Muistan ihan hyvin vieläkin sen, kun kotona en malttanut käydä nukkumaan, kun olisin halunnut vain olla Jennyn kanssa. Tulimme kuitenkin ihan illalla kotiin, ja seuraavana päivänä oli koulua, joten pakko oli vähän saada nukuttua ennen seuraavaa koulupäivää. Jenny taisi nukkua ensimmäisen yön kantokopassaan ja seuraavan päivän päiväunet minun uintikassissani.

Rotuvalinta on mielestäni todella onnistunut. Perhoskoirat ovat hyvin vilkkaita ja iloisia koiria. Ne ovat pieniä, mutta todella ketteriä ja välillä itsepäisiäkin. Ne ovat koiria, joilla riittää älyä ja innokkuutta eri asioihin. Papillonit oppivat helposti uusia asioita, varsinkin pentuna, mutta hyvin myös aikuisena. Rotuna papillon on siro, eloisa, ystävällinen, valpas, leikkisä ja mielestäni aivan ihana!

How did Jenny come to us?

I have never told in my blog, why papillon is the best breed for us and how Jenny came to us. I'll tell it in this window.

I had hoped that we would have a dog for my whole life, but for a long time some of my family members had opposed it. We had never had the pets before, but my grandparents have many pets. They had many cats and a papillon dog named Teppo. Previously they had an another papillon, so the breed was familiar to us. Butterfly dogs are papillons (pricked ears) and phalenes (dropped ears). My grandparents have always have papillons.

Others except my father, however, did not resist it anymore. We have always been talking about a dog for many years and how I would like it. After many years, in Autumn 2014, my father started to warm up on the idea, thankfully! We also knew the breeder. He had just under a four-month-old bitch on the sale. And that puppy was Jenny! We went to see Jenny on November 12th, 2014 and we totally felt in love with Jenny. I remember when Jenny gave everyone a warm welcome. Jenny liked my mother's neckline and explored it enthusiastically.

So, then Jenny came to us! When Jenny came from her pet carrier bag at home, she went to watch new places. She always returned to the hallway, where her pet carrier bag was located. Then she went to watch the next room. Jenny was afraid of the shining underlay below the fireplace and dared not walk around it either, when she was a puppy. When Jenny came to us, she looked at what kind of toys we've already bought for her. I still remember it, when I didn't want to go to sleep at home because I just wanted to be with Jenny. However, the next day was a school day, so I had to get some sleep before the day. Jenny slept in her pet carrier bag first night and the next day's nap in my swimming bag.

I think the breed selection is really successful. Papillons are very lively and cheerful dogs. They are small but really agile and sometimes little stubborn too. They are smart dogs and they have enthusiasm for different things. Papillon learns easily new things, especially as a puppy. Papillon is graceful, vivid, playful and I think it is a lovely breed!

No comments:

Post a Comment