Tuesday, 5 December 2017

Joulukalenteri luukku 5 - The Advent calendar window 5

Kantokoppa - Pet carrier bag
Kuinka Jenny matkustaa?
Jenny on matkustanut auton lisäksi junalla, laivalla ja lentokoneessa. Jenny matkustaa usein kantokopassaan, jonka saa hyvin myös kasaan, mikäli tarve vaatii. Jennylle ei ole oksennellut tai muuten voinut huonosti ikinä matkalla tai matkan aikana, ei edes lentokoneessa.

Jenny on matkustanut junalla pari kertaa. Jenny ei pitänyt mitään ääntä junassa, joten se ei häirinnyt muita matkustajia. Junassa Jenny matkusti kantokopassaan.

Laivalla olemme menneet Jennyn kanssa sekä Ruotsiin että Viroon. Molemmat laivamatkat sujuivat hienosti, eikä mitään ongelmia ollut. Kun matkustaa koiran kanssa, pitää huomioida sille rokotukset yms. kuntoon. Jennyllä oli kaikki rokotukset kunnossa ja toisessa maassa ollessamme pyysimme eläinlääkärin antamaan Jennylle heisimatolääkityksen. Kumpanakaan kertana laivalla ei kyllä tarkistettu, että Jennylle oli annettu tuo lääkitys. Laivalla meillä oli molemmilla kerroilla hytti, joka oli kyllä todellakin tarpeen. Jenny sai vähän levätä hytissä, kuin myös me muutkin.

Lentokoneessa Jenny on matkustanut kerran, vuonna 2016 kesällä. Jännitin etukäteen matkaa melko paljon, koska kyseessä oli kuitenkin Jennyn ensimmäinen lentokonematka. Kaikki meni kuitenkin hyvin, vaikka lentokoneessa olikin kuiva ilma. Jenny matkusti siis matkustamossa, jalkotilassa. Jennylle oli erikseen lentolaukku, koska Jennyn kantokoppa ylitti sallitut mitat, jotta se olisi voinut olla jalkotilassa. Ihan koiran lentolaukuksi tarkoitettu laukku mahtui juuri ja juuri. Jenny lepäili lennon ajan, eikä mitenkään oireillut sen aikana eikä sen jälkeen. Lentokoneen laskeuduttua meidän piti mennä tulliin, koska oli koira mukana. Siellä kaikki oli ok. Ennen kotimatkalle lähtöä, meidän piti käydä jälleen eläinlääkärillä, jotta Jenny sai heisimatolääkityksen. Takaisin tultaessa matka meni myös hyvin, joten siitä jäi Jennylle varmaan ihan hyvä kokemus.

Autossa Jenny on tietysti matkustanut kaikkein eniten. Autossa Jenny matkustaa kantokopassaan jalkotilassa, usein kuskin viereisen penkin takana. Jenny on tottunut pidempiinkin matkoihin autossa hyvin. Tottakai käytämme Jennyä ulkona silloin, kun pysähdymme. Mikäli automatka on pitkä, pysähdyksiäkin on tottakai enemmän. Kesäisin menemme syömään esim. ABC:lle niin, että otamme Jennyn kantokopassaan terassille mukaan. Kesällä auton sisälämpötila voi nousta todella paljon, joten sen takia mieluusti etsimme ruokailupaikan, jossa on terassi, jotta voimme ottaa Jennyn siihen mukaan.

Jennyn kanssa on helppo matkustaa ympäriinsä, koska ei tarvitse huolehtia koko ajan esimerkiksi siitä, tuleeko Jennylle huono olo vai ei ja pystyykö sen takia lähtemään pidemmille matkoille. Jenny myös osaa olla hiljaa, esimerkiksi junassa tai lentokoneessa, joten kanssamatkustajat eivät häiriinny. Jenny on tottunut matkustamiseen hyvin.

How Jenny travels?


Jenny has travelled by car, on ship, on airplane and on train. Jenny travels always in her pet carrier bag. Jenny has been feeling well on the trips.

Jenny has travelled by train twice and the trips went really well. Jenny didn't make a noise, so she didn't interfere with the other passengers. Jenny travelled in her pet carrier bag in the train next to me.

Jenny has gone two times on the ship and both of these trips went well. On the ship, we had a cabin and it helped a lot. Jenny didn't have a seasickness on the ship. Before the journey back home, we needed to take Jenny to the veterinarian. There she got an echinococcus medication. It is required when the dog comes to Finland.

Jenny has travelled on the airplane once, in the summer 2016. Everything went well, although I was nervous before the fly. Jenny travelled in the cabin in an airline approved pet carrier. She was placed under the seat. We needed to take Jenny to the veterinarian again abroad before we went home. Thus she got echinococcus medication in time.

Jenny has travelled by car definitely the most, of course. In the car, Jenny travels in the pet carrier bag which is placed behind the front seat. Jenny's pet carrier bag is placed always on the floor of the car. She hasn't vomited or had other symptomatic during the trip or after that. Jenny has used to long car trip. In the summer time, when we travel with Jenny we usually choose eateries, where a dog is allowed to take to the terrace. We can't leave Jenny inside to car because the temperature in the car increases fast. Of course, in the winter time the situation is different. Then it is important that we don't eat too long time, because Jenny gets cold while she is waiting us inside the car.

Travelling with Jenny is really easy, because she just sleeps and relaxes while the trips. She can be quiet well. She has adjusted to the travelling.

No comments:

Post a Comment