Thursday 27 November 2014

Käskyt

Leikkiä ja käskyjä

 
Tänään torstaina 27.11.2014 Jenny on ollut aika väsynyt, mutta aina, kun joku tulee yläkerrasta tai ulkoa, Jenny on iloisesti vastassa ja haluaa silloin yleensä leikkiä. Olen leikkinyt tänään Jennyn kanssa muutamalla lelulla. Heppalelulla, kokoonpuristetulla pallomeripallolla ja vinkupallolla, joista vinkupallolla eniten.
 
Tänään aloitin opettamaan Jennylle sanaa: "Irti!" Aluksi Jenny ei hoksannut mitä "Irti" tarkoittaa, mutta lopulta ymmärsi sen tarkoituksen. Jenny ei aina päästä irti järsimiskohteestaan, vaikka käskee ja silloin otan itse esim, lelusta kiinni ja odotan, että Jenny päästää irti. Kun Jenny on päästänyt irti lelusta, kehun ja silittelen Jennyä kovasti. Tästä harjoittelu alkaa! Myös "pyöri, anna tassua ja odota"-käskyjä olen Jennylle yrittänyt opettaa, mutta ne ovat vielä vähän hakusessa. Kun Jenny tottelee käskyä, annan yleensä Jennylle makupalan, useimmiten kinkkua. 
 
Kännykän laturin johtoa Jenny on järsinyt oikein urakalla, kun silmä välttää. Kaikki nurkat, pistorasiat, kaappien kulmat, pianon kulmat, sormet yms, ovat Jennystä tosi mielenkiintoisia ja niitä on pakko maistaa edes vähän.
 
Ulkona on vieläkin loskasää, mutta joissain kohti on vielä lunta. Jenny oli päivällä koulun jälkeen tosi pirteä ja vein Jennyn ulos. Jenny juoksenteli hihnan pituudelta taas joka suuntaan ja kun Jenny juoksee ulkona aina häntä takajalkojen välissä, näyttää Jenny tosi hassulta.
 
Juuri nyt Jenny toi pallon viereeni, joten menen seuraavaksi leikkimään Jennyn kanssa.


No comments:

Post a Comment