Wednesday 7 January 2015

Jennyn viikon kuulumiset

Mökillä, kotona ja eläinlääkärissä

En ole nyt kirjoitellut viikkoon, joten tiivistän Jennyn viikon kuulumiset tähän samaan postaukseen.

Perjantaina 2.1.2015 sain uuden kännykän! Nykyisessä kännykässäni on parempi kamera, kuin aikaisemmassa, joten kuvat ovat varmaan paremman laatuisia. Uusi kännykkäni on Samsung Galaxy Slll. Perjantaina en käyttänyt Jennyä pitkällä lenkillä, koska ulkona satoi melkein koko päivän. Päivällä opetin ja harjoittelin Jennyn kanssa temppuja ja käskyjä, niinkuin olen joka päivä nyt tehnytkin. Jenny osaa käskyt ja temput tosi hyvin. Perjantai-ilta meni uutta kännykkää testaillessa.

Lauantaina siivosimme kotia, pääasiassa alakerran. Jenny käveli ympäri kotia tutkimassa, mitä hommia, missäkin huoneissa tehtiin. Siivouksen jälkeen menimme mökille. Jenny on oppinut haukkumaan ihan kunnolla. Jennyn haukku on kimeä ja korkea ääni. Joskus Jenny luulee, että kun haukkuu, saa mitä tahtoo. Näinhän se ei kuitenkaan ole. Jos Jenny haukkuu sylissä ollessa, pidämme Jennyä niin kauan sylissä, kunnes Jenny lopettaa haukkumisen ja murisemisen. 

Sunnuntaina, kun menimme ulos Jennyn kanssa, mökin ovi meni vahingossa lukkoon. Meillä oli yksi kännykkä ja yksi lämmin huone, pannuhuone, jonka ovi jäi auki, mutta sieltä ei pääse mihinkään muihin huoneisiin. Auton avaimet olivat myös sisällä mökissä. Lämmittelimme pannuhuoneessa Jenny sylissä jonkun aikaa. Pannuhuone on tosi pieni ja siellä oli vähän ahdasta. Jenny oli vuorotellen kaikkien sylissä ja takkien sisässä lämpimässä. Saimme onneksi kyydin kotiin isovanhemmiltamme. Matkalla Jenny oli oikein hyvin, vaikka kantokoppaa ei ollutkaan, koska se oli mökillä. Kotona pääsimme onneksi sisään ja haimme silloin auton avaimet. Menimme takaisin mökille. Jenny oli matkan sylissäni, omassa kopassaan. Jenny nukkui koko matkan. Kun pääsimme mökille, käytimme Jennyn ulkona nopeasti. Loppupäivä meni aika normaalisti. Jenny lepäsi aika paljon, mutta myös harjoitteli ahkerasti temppuja. Ulkona käytiin sillointällöin, mutta siellä oli niin kylmä, ettei Jenny tarennut siellä pitkään.

"Minun sänky"

Maanantai-iltana Jenny oli sängyssäni nukkumassa. Kun yritin siirtää Jennyä vähän sivummalle, jotta mahuisin itse sänkyyn, Jenny murahti ihankuin sanoessaan: "Mä oon nyt tässä, mee sä muualle." : ) Siirsin Jennyä murinasta huolimatta. Jenny kävi toiseen sänkyyn ja siitäkin jouduimme Jennyn siirtämään lattialle, ettei yöllä Jenny satuta itseään hyppäämällä alas sängystä. Mökillä sängyt ovat nimittäin vähän korkeammat, kuin kotona.

Olimme mökillä tiistaihin asti ja sinne saatiin vihdoin netti, niin voin kirjoitella blogia mökilläkin. : )

Pari hammasta on Jennyltä näiden päivien aikana lähtenyt. Yksi alakulmahammas ja yksi yläkulmahammas. Jennyltä pitäisi irrota vielä yksi yläkulmahammas, joka on jo ihan vinksallaan ja se lähtee kyllä onneksi kohtapuoliin.

Tänään keskiviikkona 7.1.2015 Jennyn maha oli ihan sekaisin. Jenny oli vaisu, eikä ollut päivällä, eikä iltapäivällä syönyt eikä juonut mitään. Menimme eläinlääkäriin juuri ennen sen sulkeutumista. Onneksi eläinlääkäri otti Jennyn tutkittavakseen, vaikka klinikka oli jo mennyt kiinni.

Jennylle annettiin pistorokote, joka rauhoittaa Jennyn vatsaa ja pitää ruuat sisällä, sekä parantaa ruokahalua. Lääke oli tosi kutiavaa ja Jenny ihan uikutti jonkun aikaa, lääkkeen saatuaan. Pistorokote oli nimeltään Cerenia. Hieroin Jennyä rokotuskohdasta ja silittelin tätä. Sitten Jenny hiljeni ja rauhottui.

Meille mukaan annettiin kaksi lääkettä. Toinen oli antibioottikuuri ja toinen oli matolääke Axilur. Antibioottia annetaan 1/4 tablettia kahdesti päivässä, kymmenen päivän ajan. Axiluria 3/4 tablettia kerran päivässä, viiden päivän ajan. Jennyn suun limakalvo, sydän ja keuhkot ovat ok. Jennyn lämpö oli 38.8, eli ei kuumetta. Normaali koiranlämpötilahan on 38.5-39 astetta.


Jennylle annettiin nyt mukaan erilaista ruokaa. Ruoka tekee hyvää Jennyn vatsalle. Uusi ruoka on nimeltään Royal Canin Canine Gastro Intestinal Wet. Ruoka ei ole mitään kuivanappuloita, vaan vähän, kuin ns. "märkämuonaa." Annoimme sitä Jennylle ekaa kertaa tänään, eläinlääkärikäynnin jälkeen. Onneksi Jennylle maistui hyvin uusi ruoka ja vesi. Uutta ruokaa annetaan nyt sen aikaa, että Jennyn maha tulee kuntoon. Kun maha on kunnossa, aletaan vähitellen lisäämään entisiä kuivanappuloita toisen ruuan sekaan. Ja näin taas palataan Royal Canin- Mini Junior- kuivanappuloihin.


Jennyä on nyt seurattava jonkun aikaa ja varsinkin tarkkailtava Jennyn syömistä. Eläinlääkärissä sanottiin, että jos Jenny ei ole huomiseen mennessä kunnossa (syö ja juo hyvin) Jenny laitettaisiin tippaan. Luulen kuitenkin, että Jenny toipuu tästä ja ruokahalu kasvaa.

Äsken Jenny meni ulos ja heti ulko-ovella ryhtyi jo haukkumaan, kun kuuli, että joku toinenkin koira on ulkona. Jenny on nyt paljon virkeämpi, kuin ennen eläinlääkärikäyntiä. Jenny on paranemaan päin, luulisin niin. : )

No comments:

Post a Comment