torstai 8. tammikuuta 2015

Lääkkeiden antoa ja niiden vaikutuksia

Parantumista tapahtuu

Eilen annoimme Jennylle antibioottilääkkeen. Sen anto ei ollut aivan helppoa, sillä Jenny ei haluaisi syödä lääkettä ollenkaan. Laitoimme Jennyn uutta ruokaa kämmenelle ja sitten tabletin sen joukkoon, jotta Jenny söisi myös tabletin. Mutta eihän fiksu Jenny mene tämmöiseen lankaan. Jenny söi muun ruuan tabletin ympäriltä ja jätti tabletin kämmenelle, niinkuin joskus aikaisemminkin. Kuitenkaan muuta keinoa lääkkeen antoon emme keksineet, kun Jennyn ei kannattaisi maistaa kotiruokaa, ettei sen maha mene taas sekaisin. Niinpä yritimme niin pitkään antaa lääkettä ruuan mukana, että Jenny sen sitten vihdoin otti.

Eilen illalla Jennyltä lähti se yläkulmahammas, joka oli ihan vinksallaan. Nyt Jennyltä on jo lähtenyt kaikki kulmahampaat, joita on siis neljä.

Annoimme eilen Jennylle illalla myös Enteromicro-pastaa, jota Jenny syö oikein mielellään. Ihan, kuin pasta olisi makupala. Jenny kävi nukkumaan ennen kahtatoista.

Aamulla, kun heräsin ja menin olohuoneeseen, missä Jenny yleensä odottaa minua, ei Jenny ollutkaan siellä. Kutsuin Jennyä ja niinpä Jenny tuli luokseni ihan unenpöpperöisenä. Yleensä Jenny on jo valveilla, kun herään, joten luulen, että Jenny oli saanut yöllä nukuttua tosi hyvin. Jenny oli tietysti iloinen, kun heräsin ja tulin rapsuttamaan tätä. Jenny kävi ihan makuulleen ja rentoutui lattialla. Vein Jennyn alakertaan ja tein aamutoimet. Leikin Jennyn kanssa ja annoimme antibiootin sille. Tälläkään kerralla antibiootin anto ei ollut yhtään helppoa ja niinpä lopulta jouduimme tunkemaan tabletin Jennyn suuhun. Antibiootti on kuitenkin pakko ottaa ja vielä kahdesti päivässä.

Kun tulin koulusta, Jenny hyppi syliini ja nuoli naamaani. Annoin Jennylle ruuan mukana matolääke Axiluria, joka on myös tablettimuodossa. Jennystä Axilur-lääke oli paljon paremman makuista, kuin antibiootti ja söi sen tosi hienosti, vaikka lääke oli tablettimuodossa ja sitä oli edellisiin lääkkeisiin verrattuna aika paljon. Jenny meni jossain vaiheessa Axilur- tablettipalasen kanssa viltille ja vähän kuin, salasi lääkettä ja sitten ihmetteli, miksi emme kieltäneet Jennyä ottamasta lääkepalasta. : )

Leikin Jennyn kanssa jonkun aikaa äsken. Jenny on paljon virkeämpi, kuin eilen ja jaksaa nyt tehdä paljon kaikenlaista. Jenny syö kyllä hyvin, mutta se ei ole juonut paljoa. Onneksi Jenny ei joutunut ainakaan vielä tippaan. Nyt Jennyn korvat ovat taas pystyssä, kun eilen ne olivat ennen eläinlääkärikäyntiä koko ajan vaakatasossa. Jenny maha parantuu selvästi koko ajan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti