Sunday 18 January 2015

Näyttelyjuttuja

Paketti postissa


karstaharja
perusharja
Torstaina postista tuli paketti Jennylle. Paketti oli Jennyn kasvattajalta. Paketissa oli paljon kaikenlaista. Siellä oli tiheäpiikkinen harja, perusharja, karstaharja, trimmausessu, suihkutettavaa hoitoainetta, shampoota, hoitoainetta, puolikuristava panta ja näyttelyhihna! Tosi upeita tarvikkeita on nyt kyllä Jennyllä! Kokeilimme heti uusia harjoja. Tiheäpiikkisellä harjalla saa tosi hyvin harjattua kaikki takut. Harjasimme ensin perusharjalla, sitten takut tiheäpiikkisellä harjalla ja lopuksi turkin päältä karstalla. Harjauksen jälkeen Jennyn turkki näytti tosi pöyhkeältä ja säihkyvältä. Harjoittelimme jo vähän Jennyn kanssa näyttelyhihnassa kävelemistä. Aluksi Jenny ei oikein tajunnut ideaa, mutta lopulta ymmärsi, että pitää kävellä nätisti omistajan vierellä.
trimmausessu

Näyttelyjuttuja
Olemme lähiaikoina miettineet aika paljon näyttelyjuttuja. Näyttelyihin tarvitaan trimmauspöytä, jota olemme etsineet ja katselleet monista nettikaupoista. Sopivia trimmauspöytiä on aika vaikea löytää. Trimmauspöytään haluaisimme pyörät alle, jotta sitä voisi vetää näyttelyissä, eikä kantaa. Toinen tärkeä juttu on trimmauspöydässä oleva tanko, josta roikkuu hihna ja johon saa kiinni koiran. Nämä kaksi asiaa vaikuttavat siihen, millaisen trimmauspöydän me hankimme. Tietenkin trimmauspöydän pitää näyttää hyvältä jne. Yksi hyvä vaihtoehto on Trimmauspöytä PetEasy 91x61 cm pyörillä. Tämä kyseinen näyttely-/trimmauspöytä on Petenkoiratarvike.com- nimisessä nettikaupasta.

näyttelyhihna
shampoo, hoitoaine ja tuoksuva hoitoaine
takkuharja
Perjantaina 16.1.2015 annoimme viimeisen kerran Jennylle antibiootin ja Enteromicro-pastan. Onneksi lääkkeet auttoivat ja Jennyn maha parani. Testasimme muutama päivä sitten vanhojen kuivanappuloiden sekoittamista nykyiseen "märkämuonaan." Testaus ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan, sillä Jennyn maha ei ollut aivan kunnossa kuivanappuloiden sekoituksen jälkeen. Sekoitimme kuivanappuloita kyllä ruokaan tosi vähän. Ehkä noin viisi kuivanappulaa. Erikoista on se, että joko Jennyn maha menee vaan niin tosi pienestä ruokavaliomuutoksesta sekaisin tai sitten kyseessä on joku sellainen ainesosa, jolle Jenny on allerginen. Se selittäisi aiemmatkin mahaoireet. Voi olla, että Jenny on vaikka allerginen vehnälle tai jollekin muulle ainesosalle kuivanappuloissa. Tällä hetkellä Jennyn syömä "märkämuona" ei ole aiheuttanut Jennylle vatsaoireita. "Märkämuona" on silti vain tilapäiseen apuun, eikä sitä voi antaa Jennylle aina, joten kuivanappuloiden tilalle on keksittävä ehkä joku muu Jennylle sopiva ruoka.


Perjantaina Jennyllä oli paljon touhuamista. Kävin Jennyn kanssa pitkällä lenkillä, päivällä koulun jälkeen. Jenny käveli reippaasti ulkona, eikä tehnyt stop-liikkeitä. Olemme nyt vähitellen vaihtaneet Jennyn lyhyttä hihnaa flexiin, koska Jenny haluaa aina ulkona juosta. Flexin hihnamitta on 3-5 metriä, joten Jennyllä on hyvin tilaa juosta ulkona flexissä. Jenny nauttii, kun saa juosta ulkona pidemmällä hihnalla. Lenkin jälkeen Jenny otti minitorkut olohuoneen maton päällä. Unien jälkeen oli harjauksen vuoro. Harjasimme Jennyä uusilla harjoilla ja harjauksen ajan Jenny oli yllättävän hyvin. Lopuksi Jenny kävi nukkumaan omaan kantokoppaansa.

Tänään Jenny näki siskonsa ja oli taas juoksua kerrakseen. Koirat leikkivät paljon ja todellakin muistivat toisensa viime kerrasta. Jenny jopa joi juomakupistaan, kun tuli niin kova jano! Nyt Jenny on silti vielä aika virkeä, mutta nukahtaa varmasti aika nopeasti, kun käymme nukkumaan.

No comments:

Post a Comment