Tuesday 30 December 2014

Käskyjä

Käskyjen harjoittelua

Eilen 29.12.2014 olin päivän kaupungilla, joten en tiedä, mitä Jenny touhusi kotona sillä aikaa. Kuulema Jenny oli uikuttanut lähtöni jälkeen, jota se ei ole tehnyt pitkään aikaan.

Kun tulin iltapäivällä, Jenny hyppi riemuissaan ja tarjosi heti lelua. Leikin Jennyn kanssa heti syönnin jälkeen.

Jenny nukkuu yöt yläkerrassa. Se oli eilen illalla tosi pirteä, eikä olisi halunnut millään käydä nukkumaan, joten Jenny vietiin vielä takaisin alakertaan riehumaan ja temmeltämään. Lopuksi, ihan myöhään illalla, Jenny tuli nukkumaan yläkertaan, tippuneen tyynyn ja oman korinsa päälle.


Jennyn lemppari nukkumisalusta, eteisen matto
Nukuin viime yön aika huonosti. Heräsin ensimmäisen kerran puoli neljä, jolloin Jennykin heräsi. Luulin, että kello olisi jo ainakin yhdeksän, joten se, että kello oli vasta niin vähän, tuli suurena yllätyksenä. Menin takaisin nukkumaan. En kuitenkaan saanut unta, vaan pyörin ja yritin saada unta. Olin sängyssä puoleen kuuteen asti, kunnes en enää jaksanut vaan makailla sängyssä, joten nousin ylös. Jenny tervehti minua iloisesti ja menin Jennyn kanssa alakertaan. Silittelin Jennyä ja sen jälkeen kävin sohvalle lepäämään. Sain vihdoin unta!

Tänään on jo 30 päivä joulukuuta, eli mitä se tarkoittaa?
- Tietysti sitä, että huomenna on uudenvuodenaatto ja Jenny näkee, sekä kuulee ensimmäistä kertaa rakettien äänet!

Luulen, että Jenny pelkää ääniä, eikä välttämättä sen takia pysty nukkumaan yötä kunnolla. Meillä kotona ei ole vielä raketteja, enkä tiedä millaiset me ostetaan. Käymme ostamassa ne jossain vaiheessa tänään.

Nukuin yhdeksään asti ja aamulla Jenny heilutti häntää iloisena tervehtiessään minua. Tein aamuhommat ja menin Jennyn kanssa ulos. Ulkona Jenny oli riemuissaan. Se hyppelehti joka suuntaan ja jäi aina välillä istumaan ja töllöttämään kadulle päin. Kävin ehkä noin kilometrin lenkin Jennyn kanssa. Lenkin jälkeen Jenny kävi nukkumaan. Kun Jenny heräsi, opetin Jennylle erilaisia käskyjä. Kertasimme vanhoja käskyjä kuten, "anna tassu, pyöri, odota, tänne ja hampaat"-käskyjä, sekä harjoittelimme uusia käskyjä kuten, "hae lelu ja tuo lelu"- käskyjä. Yhteensä noiden kaikkien harjoitteluun meni ainakin puoli tuntia. Makupalana käytin eläinlääkäristä saatuja Science Plan- Vetessentials- nimisiä kuivanappuloita. Jenny tykkää niistä tosi paljon. Harjoittelun jälkeen harjasin Jennyn. Jenny lepäsi vähän aikaa ja nyt se on ulkona lenkillä.

No comments:

Post a Comment