Saturday, 27 December 2014

Joulu

Jennyn ensimmäinen joulu

Keskiviikkona 24.12.2014 oli Jennyn ensimmäinen jouluaatto! Olimme mökillä ensimmäistä kertaa yötä, tiistaista keskiviikkoon ja yö meni ihan mukavasti. Nukutti oikein hyvin!


Keskiviikkona kuusi tuotiin sisään. Jenny oli ihan ihmeissään kuusesta ja pelkäsikin sitä aluksi. Jennyn piti haistella tosi tarkkaan kuusta ja siinä olevia tuoksuja ja neulasia. Kuusen koristeluvaiheessa Jenny uskaltautui haistelemaan kuusta paremmin ja koristeitakin jo vähän. Köynnös-koristeita oli Jennyn mielestä tosi kiva vetää ja riuhtoa. Jenny maisteli ekaa kertaa kuusenneulasia ja kuusen oksia jouluaattona.

puruluupallo
Jouluaatto meni ihan hyvin ja sain joitakin lahjoja. Jenny sai lahjaksi saukko-/näätälelun ja puruluupallon. Puruluupallo on siinä mielessä kiva, että jos Jenny ei halua järsiä sitä, voi Jenny leikkiä sillä, koska se vierii. Jenny tykkää tosi paljon uudesta puruluupallosta ja saukko-/näätälelusta.näätä-/saukkolelu
Torstaina Jenny maistoi tällä kertaa kuusen vettä. Sitä Jenny juokin oikein mieluisasti, paremmin kuin juotavaksi tarkoitettua vettä. Jouluruuat ovat Jennyn mielestä tosi hyvän tuoksuisia ja varmaan hyvän makuisiakin, mutta emme ole antaneet Jennylle jouluherkkuja, koska eläinlääkäri suositteli, ettei Jennylle annettaisi muuta, kuin omaa ruokaansa.


Jenny kuusen alla järsimässä oksia

Jenny toki rakastaa kuusenneulasia, kuusen oksia ja kuusen vettä, mutta vaikka kuinka sille sanoisi, että "ei", Jenny jatkaa syömistään, eikä ole kuulevinaankaan. : ) Jennyä on koko ajan tarkkailtava, mitä se tekee ja minne se menee. Jenny vaan on kuusen alla ja järsii oksia, suunnilleen koko ajan.Leikin Jennyn kanssa illalla putkeen noin puoli tuntia! Sen jälkeen Jenny läähätti aika pitkän aikaa ja kävi sitten lepäämään omaan koppaansa.

Perjantaina 26.12.2014 Jenny jyysti taas urakalla kuusen oksia, vaikka "ei"- käskyjä oli kuulunut monen monta kertaa. Jenny herätti minut monena aamuna mökillä. Eilen aamulla käteni oli lipsahtanut vähän yli sängynreunan ja Jenny tottakai huomasi sen ja nosti tassunsa käden päälle. Heräsin ja silittelin Jennyä pitkään. Jenny heilutti häntää vauhdikkaasti, niin pitkään, kunnes nousin sängystä ja menin olohuoneeseen.

Eilen Jenny näki toisen kerran Teppo-perhoskoiran. Tällä kerralla koirat tunnistivat heti toisensa. Vierailu meni tosi hyvin. Käytimme Tepon ja Jennyn yhtäaikaa ulkona lenkillä. Jenny käveli hienosti, eikä stop-liikkeistä ollut tietoakaan. "Uusi paikka, uudet hajut"- ei stop-liikkeitä. Mökillä lenkeillä juoksin aina Jennyn kanssa suurimman osan lenkistä, koska Jenny pomppi ihan kuin jänis ja ajattelin, että "kai se nyt sitten on juostava", ja niin me sitten juostiin pitkin hiekkatietä edestakaisin. : D  Jenny nukkui mökillä yöt omassa kopassaan tai jonkun tippuneen paidan tai tyynyn päällä.

Tänään 27.12.2014 tulin kotiin mökiltä. Nyt voin jatkaa bloggaamista, kun nettikin toimii. : ) Teppo tuli käymään mökillä vielä tänään ja vierailu sujui oikein hyvin. Jenny nukkui koko automatkan, mökiltä kotiin. Kun pääsimme kotiin, Jenny suuntasi oitispäätä keittiöön. Se tutki ja haisteli paikkoja. Nyt Jenny on iloinen ja virkeä.

Annoimme Jennylle joka päivä Enteromicro-pastaa mökillä. Nyt sitä on annettu viikon ajan, joten sitä ei enää tarvitse antaa. Jenny kyllä tykkää siitä lääkkeestä tosi paljon, eikä olisi yhtään haitannut, jos sitä olisi vielä pitänyt antaa Jennylle. : ) Nyt kuitenkin minusta tuntuu, että Jennyn vatsa alkaa parantua. Tietysti kuusen oksien ja - neulasten syöminen ei ollut Jennyn vatsalle kovinkaan hyvä juttu, mutta sille ei voinut mitään. Olen varmaan nyt kotona ainakin muutaman päivän ja ehdin kyllä kirjoitella blogia.

Jennyn ensimmäinen joulu meni siis ihan mukavasti!

No comments:

Post a Comment