Saturday 6 December 2014

Ulkoilua

Ulkoilupäivä

Tänään lauantaina 6.12.2014 on ollut tosi kiva päivä! Aamulla Jenny oli virkeä ja leikin sen kanssa pitkään. Aamutoimien jälkeen luin kokeisiin ja sen jälkeen menin Jennyn kanssa ulos. Päästimme tänään ensimmäistä kertaa Jennyn vapaana hihnan kanssa juoksemaan pihalle. Olimme tietysti itsekin mukana, ettei tapahtuisi mitään. Nyt, kun on luntakin maassa, Jenny on niin iloinen, kun saa juosta vapaana ympäri pihaa. Jenny selvästi nauttii siitä.

Tänään olemme jo neljä kertaa käyttäneet Jennyä pihalla vapaana, mutta itse olen ollut mukana kolmella kerralla. Ensimmäisellä kerralla Jennyllä oli kaikkein eniten virtaa ja Jenny juoksi kahdeksikkoaToisella ja kolmannella kerralla Jenny ei juossut niin paljoa, koska Jenny oli jo väsynyt.

Jenny kyllä jaksaa juosta ulkona vaikka millä mitalla, mutta annamme Jennyn juosta vapaana useimmiten vaan takapihalla, ettei Jenny lähtisi etupihalta tielle autojen perään. Takapihallamme ei ole aitoja, mutta luultavasti kesällä sellaiset rakennetaan, ettei tarvitse aina valvoa niin tarkkaan, mitä Jenny touhuaa.

Ulkona olemme opettaneet joka kerta Jennylle "tänne"- käskyä, jonka Jenny mielestäni osaa jo varsin hyvin. Kun Jenny tulee käskystä, se saa makupalan (pienen palan kinkkua).

Juoksutan Jennyä kulkemalla itse ympäri pihaa ja silloin Jenny yleensä seuraa ja juoksee ohi jo seuraavan puskan tai pensaan taakse. Jenny näyttää tosi söpöltä ulkona, kun se haistelee lunta ja syö sitä, ja samalla hyppää seuraavaan paikkaan.

Ulkoilun jälkeen kuivaan ja harjaan Jennyn. Lopuksi katsomme näyttelyasennon ja hampaat. Jos Jenny on ollut hienosti koko ajan, Jenny saa makupalan. Nyt, kun on jo aika pimeää, emme enää pidä Jennyä vapaana ulkona, koska emme näe mitä Jenny tekee.

Nyt Jenny on ihan väsynyt ja lepää salibandykassien välissä, joten en viitsi häiritä sitä ottamalla kuvaa.

Ulkona Jennystä on vaikeaa saada kuvaa, kun Jenny ei meinaa pysyä paikoillaan. Aamuisin Jenny on kaikkein virkein, joten yritän huomenna aamupäivällä ottaa videon Jennyn ulkoilemisesta vapaana hihnan kanssa.

No comments:

Post a Comment